Polévka z hlívy a brokolice
Výživné smetanové polévky jsou ideální do chladného počasí. Hlíva ústřičná a brokolice se dobře doplňují a tvoří zajímavou plnou chuť, kterou zjemníme smetanou. Polévku podáváme ozdobenou koprem.
Postup přípravy
Krok 1: Hlívu umyjeme, nakrájíme na malé kousky a dáme vařit do osolené vody.
Krok 2: Brokolici rozebereme na malé kousky. Přidáme ji k poloměkké hlívě spolu s oloupanými a na malé kousky nakrájenými bramborami.
Krok 3: Okořeníme a vaříme doměkka. Poté všechno jemně rozmačkáme vidličkou. Zakysanou smetanu a smetanu na vaření smícháme a vlijeme do polévky. Necháme projít varem.
Krok 4: Nakonec polévku ozdobíme koprem a podáváme.
Zveřejněno 13. 12. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Polévka z hlívy a brokolice
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/o2vwX
Moje poznámka
Polévka z hlívy a brokolice
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/o2vwX
Nejnovější recepty
Kuličky z piškotů s vaječným koňakem
Přidáno před 3 hodinami
Pečená žebra s povidlovou marinádou
Přidáno 24. 12. 2025 20:05:10
Pstruh se salátem po bořecku
Přidáno 24. 12. 2025 19:52:50
Hruška se zmrzlinou
Přidáno 23. 12. 2025 19:47:54
Sýrová roláda
Přidáno 23. 12. 2025 18:34:02
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno 23. 12. 2025 18:18:06
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Šťouchaná buchta
Anickamanicka před 2 hodinami
Pomalu pečený králík s tymiánem
Antusa před 3 hodinami
Vrstvený salát
Haname před 5 hodinami
Sýrové tyčinky
Jitinka před 6 hodinami
Sýrová omáčka
Tamarilka před 8 hodinami
Pečená červená řepa
Hanawagy před 9 hodinami
Rybí vývar z pomalého hrnce
jaroslav.foltyn před 9 hodinami
Domácí vánočka
Zuzu10 před 9 hodinami
Pečené krůtí prso - snadné, ale dobré
Bizon33 před 10 hodinami
Dýňová caponata s bramborem a pečeným krůtím prsem
Bizon33 před 10 hodinami
Suroviny:
hlíva ústřičná,
brokolice,
brambory,
smetana na vaření,
smetana zakysaná,
sůl,
pepř mletý,
kopr
Komentáře (1)