Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vídeňské ořechové cukroví

Cukroví jsou plné stoly zejména o vánočních svátcích a dalších slavnostních příležitostech. Mezi univerzální druhy cukroví pak můžeme zařadit i tato kolečka, která jsou plná ořechů, másla a voní po citronové kůře.

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

hlavsovalenka

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 10 min bez doby odležení těsta

40 min (30 min příprava + 10 min tepelná úprava, bez doby odležení těsta)

Suroviny pro 45 kusů

45kusů

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Z ingrediencí vypracujeme vláčné těsto, které můžeme nechat několik hodin až dní odpočívat v chladu. Krok 2: Z odleženého těsta vyválíme na pomoučněné pracovní ploše plát o síle asi 4 mm. Z něj pak vykrajujeme kolečka, která přeneseme na plech vystlaný pečicím papírem. Kolečka potřeme vajíčkem a posypeme mletými ořechy (lehce do těsta zatlačíme). Pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C asi 10 minut, v závislosti na typu trouby. Krok 3: Po upečení necháme kolečka vychladnout a buď je můžeme servírovat takto hotová nebo slepovat marmeládou či krémem dvě kolečka k sobě. V tomto případě necháme jednu polovinu vykrájených koleček bez ořechového posypání.

TIP: Jak a čím slepovat nejen linecké cukroví

Zveřejněno 13. 12. 2024

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vídeňské ořechové cukroví

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/PNMB4

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vídeňské ořechové cukroví

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/PNMB4

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
mouka hladká, máslo, ořechy vlašské, cukr moučkový, žloutek, kůra citronová, vejce, ořechy mleté, marmeláda

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu