Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pečené batáty s krůtím

Sladké brambory, jak se někdy batáty nazývají, jsou již i v našich končinách populární odrůdou brambor. V troubě je upečeme dokřupava a podáváme k nim jednoduchou, ale výživnou masovou směs z krůtího mletého masa a koření.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Snadný

Doba přípravy 70 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 50 min

70 min (20 min příprava + 50 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Batáty oškrábeme, nakrájíme na menší kousky, podle chuti osolíme a opepříme a přidáme 2 lžíce olivového oleje. Vše důkladně promícháme a vložíme do předehřáté trouby na 190 ºC. Pečeme asi 40 minut. Krok 2: Zatím na zbylém oleji osmahneme nadrobno nasekanou cibuli, přidáme na plátky pokrájený česnek, mleté krůtí maso a opékáme, až se maso začne drolit na malé kousky. Krok 3: Pak přilijeme rajčatové pyré, ochutíme chilli kořením, solí, pepřem a vše za občasného míchání dusíme asi 15-20 minut. Krok 4: Hotovou masovou směs podáváme s pečenými batáty, navrch každé porce dáme lžičku zakysané smetany a vše bohatě posypeme pažitkou.

TIP: Jak vyrobit domácí zakysanou smetanu

Zveřejněno 15. 12. 2024

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pečené batáty s krůtím

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/5yl28

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pečené batáty s krůtím

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/5yl28

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Suroviny:
batáty, sůl, pepř mletý, olej olivový, cibule, česnek, maso krůtí mleté, pyré rajčatové, koření chilli, smetana zakysaná, pažitka

Přidat fotografie receptu