Jednoduché slepované kokosky
Kokosky a linecké, to jsou dva druhy cukroví, které by neměli na svátečním stole chybět. A co takhle je spojit? Z lineckého těsta uděláme základ, na který marmeládou oblíbené chuti přilepíme jemnou kokosku. Navíc je můžeme ještě dozdobit čokoládou.
Postup přípravy
Krok 1: Kokosky: z bílků a cukru vyšleháme sníh, zlehka vmícháme kokos a na plech vyložený pečicím papírem klademe lžičkou malé hrudky. Pečeme v troubě předehřáté na 150 °C do zrůžovění (15-20 minut). Hlídáme dle zkušeností s vlastní troubou.
Krok 2: Linecké: všechny ingredience uhněteme dohromady a necháme uležet v lednici, nejlépe přes noc. Poté těsto rozválíme a vykrajujeme z něj kolečka, která naskládáme na plech vystlaný pečicím papírem. Pečeme v troubě vyhřáté na 160 °C přibližně 10-13 minut (opět se orientujeme dle zkušeností s troubou).
Krok 3: Po vychladnutí kokosek a lineckého slepujeme kolečka s kokoskami vybranou marmeládou a hotové pocákáme čokoládovou polevou.
Zveřejněno 12. 12. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jednoduché slepované kokosky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/M8ELG
Moje poznámka
Jednoduché slepované kokosky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/M8ELG
Nejnovější recepty
Kokosové špičky s rumovou náplní
Přidáno před 3 hodinami
Jednoduché slepované kokosky
Přidáno před 4 hodinami
Vinná klobása se zelným salátem
Přidáno před 7 hodinami
Bezlepková krtkova roláda
Přidáno před 8 hodinami
Bramborový salát Zdeňka Pohlreicha
Přidáno před 8 hodinami
Škvarková pomazánka s houbičkami
Přidáno před 21 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Vánoce s dokonalým vínem: Jaké víno vybrat ke kaprovi a dalším svátečním pokrmům
Recept na vaječný koňak podle Josefa Maršálka: Voní po vanilce a mandlích, je krásně hladký a chutná fantasticky
Jak na krém do cukroví, který déle vydrží? Sázkou na jistotu je máslový základ, alkohol navíc a dostatek cukru
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Těstoviny s brokolicí
LenuleJ. před 20 minutami
Nejlepší marokánky
Santa Suzana21 před 1 hodinou
Papriková polévka s vejcem
Kajkajak před 2 hodinami
Romadúr v pivu
klukznemanic před 8 hodinami
Domácí likér z ledových kaštanů
klukznemanic před 8 hodinami
Bílkový chlebíček
Moanka před 10 hodinami
Brynzová polévka
Kajkajak před 16 hodinami
Medová srdíčka
FikAja před 19 hodinami
Květáková fritáta
Wikki před 22 hodinami
Kuřecí kousky v těstovinách z jedné pánve
Glabsi před 22 hodinami
Suroviny:
bílek,
cukr moučkový,
moučka kokosová,
mouka hladká,
máslo,
cukr moučkový,
žloutek,
vanilka,
kůra citronová,
marmeláda malinová,
čokoláda na vaření
Komentáře