Jednoduché slepované kokosky
Kokosky a linecké, to jsou dva druhy cukroví, které by neměli na svátečním stole chybět. A co takhle je spojit? Z lineckého těsta uděláme základ, na který marmeládou oblíbené chuti přilepíme jemnou kokosku. Navíc je můžeme ještě dozdobit čokoládou.
Postup přípravy
Krok 1: Kokosky: z bílků a cukru vyšleháme sníh, zlehka vmícháme kokos a na plech vyložený pečicím papírem klademe lžičkou malé hrudky. Pečeme v troubě předehřáté na 150 °C do zrůžovění (15-20 minut). Hlídáme dle zkušeností s vlastní troubou.
Krok 2: Linecké: všechny ingredience uhněteme dohromady a necháme uležet v lednici, nejlépe přes noc. Poté těsto rozválíme a vykrajujeme z něj kolečka, která naskládáme na plech vystlaný pečicím papírem. Pečeme v troubě vyhřáté na 160 °C přibližně 10-13 minut (opět se orientujeme dle zkušeností s troubou).
Krok 3: Po vychladnutí kokosek a lineckého slepujeme kolečka s kokoskami vybranou marmeládou a hotové pocákáme čokoládovou polevou.
Zveřejněno 12. 12. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jednoduché slepované kokosky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/M8ELG
Moje poznámka
Jednoduché slepované kokosky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/M8ELG
Nejnovější recepty
Kuřecí polévka s pórkem
Přidáno před 14 hodinami
Žampiony se zeleninou pečené v pečence
Přidáno před 20 hodinami
Sezamové sušenky
Přidáno před 22 hodinami
Ředkvičky naložené v jablečném octu
Přidáno před 22 hodinami
Hrnkové řezy s tvarohem a marmeládou
Přidáno 31. 3. 2025 06:01
Kapustičky s mandlemi a krustou z parmazánu
Přidáno 30. 3. 2025 16:22
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Krkovička z trouby
lunav1 před 1 hodinou
Bramborové špecle
ZboSy před 2 hodinami
Boloňská omáčka
Moanka před 2 hodinami
Asijský pikantní zelný salát
Sahula před 12 hodinami
Kuřecí na pepři a slanině
Janet.P před 13 hodinami
Recept na rychlé muffiny s kousky čokolády
Milanito před 14 hodinami
Obalovaný gothaj
radekfiala před 15 hodinami
Frankfurtská jemná polévka
83spacir před 16 hodinami
Andělsky nadýchaný perník
TherreSka před 16 hodinami
Knedlíky houskové - postup při výrobě - tvarování
Fitulka před 16 hodinami
Suroviny:
bílek,
cukr moučkový,
moučka kokosová,
mouka hladká,
máslo,
cukr moučkový,
žloutek,
vanilka,
kůra citronová,
marmeláda malinová,
čokoláda na vaření
Komentáře (2)