Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Likérové skleničky

Jednoduché a elegantní pojetí české klasiky. Kombinuje bohatý čokoládový krém, nadýchanou pěnu a lahodný likér. Snadná příprava a efektní servírování z ní dělají ideální dezert pro každou příležitost.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

MiskaKulicka MiskaKulicka

Středně náročný

Doba přípravy 130 min Doba přípravy: 90 min Doba tepelné úpravy: 40 min bez doby odležení krémů

130 min (90 min příprava + 40 min tepelná úprava, bez doby odležení krémů)

Suroviny pro 8 porcí

8porcí

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Nejdříve den předem připravíme čokoládovou pěnu. Želatinu namočíme do studené vody. Čokoládu zalijeme 50 g horké smetany a po pár minutách krátce prošleháme, jen aby se smetana s čokoládou spojily. Krok 2: Přidáme okapanou želatinu, rozmícháme dohladka a přilijeme studenou smetanu. Opět promícháme. Přikryjeme potravinovou fólií a dáme přes noc do lednice. Těsně před plněním skleniček vyšleháme podobně jako šlehačku. Krok 3: Stejně tak, den předem, připravíme likérový krém. Smetanu, mléko, žloutky a Salko nalijeme do rendlíku a za stálého míchání zahřejeme na 80-85 °C. Odstavíme, přidáme rum, promícháme a necháme do druhého dne vychladit v lednici. Před použitím zahustíme sušeným mlékem. Krok 4: Druhý den přichystáme čokoládový krém. Smetanu, žloutky a cukr zahřejeme na 80-85°C. Odstavíme z plotny, přidáme čokoládu a mícháme do rozpuštění. Poté necháme směs vychladnout na pokojovou teplotu. Přidáme změklé máslo a tyčovým mixérem rozmixujeme na hladký krém. Před použitím ho dáme na 2-3 hodiny do lednice, aby nebyl příliš tekutý. Krok 5: Nyní už jen zbývá naplnit skleničky. Vrstvíme krém, pokrájené piškoty, likér, pěnu a celý postup zopakujeme. Hotové skleničky dáme ještě na chvíli vychladit do lednice a můžeme servírovat.

TIP: Pečené domácí piškoty

Zveřejněno 13. 12. 2024

Poznámka autorky MiskaKulicka

Pokud nechcete vařit domácí likér, použijte 250 g vaječňáku z obchodu + sušené mléko.

Můj instagram: https://www.instagram.com/miska.kulicka.varimslask...

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Likérové skleničky

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lYvZg

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Likérové skleničky

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lYvZg

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
smetana ke šlehání, čokoláda hořká, želatina, žloutek, smetana ke šlehání, mléko, salko, mléko sušené, smetana ke šlehání, žloutek, cukr, čokoláda hořká, máslo, piškoty cukrářské

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu