Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jelení kýta s portským vínem

Pokud se chystáte pozvat rodinu na sváteční oběd, takhle jelení kýta je pro tuto příležitost jako stvořená. Pomalu pečené maso s omáčkou z kořenové zeleniny, divokého koření a portského vína všechny doslova oslní svou chutí. Podávejte s domácím karlovarským knedlíkem.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Náročný

Doba přípravy 180 min Doba přípravy: 60 min Doba tepelné úpravy: 120 min

180 min (60 min příprava + 120 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Maso prošpikujeme špalíčky špeku a zprudka opečeme na sádle ze všech stran. Krok 2: Pak ho vyjmeme, přeneseme do pekáčku, osolíme, opepříme a na zbylém sádle opečeme na kostičky nakrájenou cibuli i ostatní kořenovou zeleninu. Krok 3: Přilijeme portské víno, chvíli povaříme, pak přidáme vývar. Směsí zalijeme maso. Přidáme ostatní koření, které jsme zabalili do kousku plátýnka. Krok 4: Pekáček přiklopíme a maso pečeme při 170 °C asi 2 hodiny, dokud není úplně měkké. Krok 5: Po upečení maso vyjmeme a udržujeme ho v teple. Odstraníme koření a omáčku dohladka rozmixujeme. Podáváme s karlovarským a houskovým knedlíkem.

TIP: Karlovarský knedlík - jednoduchý recept pro začátečníky

Zveřejněno 17. 12. 2024

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jelení kýta s portským vínem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/yP6ZE

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jelení kýta s portským vínem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/yP6ZE

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
kýta jelení, špek, sádlo, sůl, pepř mletý, cibule, mrkev, petržel, celer, víno portské, vývar masový, koření nové koření, jalovec, bobkový list, skořice celá

Přidat fotografie receptu