Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Candát se zapečeným květákem a mléčnou omáčkou

Maso candáta je velmi delikátní a jemné. Opečte ho jednoduše na másle a podávejte s vařenými bramborami a květákem a karotkou zapečenými v mléčné omáčce. Jistě si velmi pochutnáte.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Středně náročný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 35 min

50 min (15 min příprava + 35 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Candáta naporcujeme, osolíme a na másle s olejem opečeme. Krok 2: Květák uvaříme, cibuli s karotkou nakrájíme na větší kousky a orestujeme. Krok 3: Připravíme mléčnou omáčku: mouku s máslem utřeme, rozmícháme v menším množství horkého mléka, pak přilijeme zbylé mléko, osolíme, provaříme a scedíme. Krok 4: Zapékací nádobu vymažeme máslem, vložíme do ní růžičky květáku s orestovanou karotkou a cibulí, zalijeme mléčnou omáčkou, posypeme nahrubo nastrouhaným sýrem, pokropíme máslem a zapékáme v troubě asi 10 minut. Krok 5: Podáváme s opečeným candátem a vařenými bramborami.

TIP: Další recepty z ryb

Zveřejněno 17. 12. 2024

Poznámka autora poslirecept

Candáta můžeme nahradit i jinou rybou.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Candát se zapečeným květákem a mléčnou omáčkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/R6MRO

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Candát se zapečeným květákem a mléčnou omáčkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/R6MRO

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
candát, sůl, máslo, olej olivový, květák, cibule, karotka, sýr tvrdý, mléko, mouka hladká, máslo, sůl, máslo

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu