Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Francouzský bramborový salát

Receptů na tradiční štědrovečerní bramborový salát je spoustu. V tomto receptu klasicky použijeme majonézu a navíc přidáme trochu worcesterské omáčky a jablko. Vychutnáme si ho třeba se smaženým kaprem nebo řízkem.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

alena-s

Středně náročný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 40 min bez doby rozležení

60 min (20 min příprava + 40 min tepelná úprava, bez doby rozležení)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Mrkev s celerem očistíme, opláchneme, nakrájíme na kostičky a uvaříme v osolené vodě do měkka.  Pět minut před koncem vsypeme mražený hrášek a na poslední minutu přidáme nadrobno nakrájenou cibuli. Pak zeleninu scedíme, necháme okapat a vychladnout. Krok 2: Oloupané brambory nakrájíme na kostičky. Jablka, okurky a šunku nakrájíme na nudličky. Všechny suroviny vložíme do mísy, promícháme s majonézou, ochutíme worcesterovou omáčkou a podle potřeby osolíme. Krok 3: Před podáváním necháme rozležet a vychladit.

TIP: Jak na bramborový salát s majonézou

Zveřejněno 20. 12. 2024

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Francouzský bramborový salát

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mZ2A9

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Francouzský bramborový salát

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mZ2A9

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
šunka, brambory, cibule, okurky sterilované, mrkev, celer, hrášek mražený, jablko, majonéza, sůl

Přidat fotografie receptu