Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zelný knedlík

Pokud si lámete hlavu, jakou přílohu podávat ke sváteční pečené kachně nebo vepřové pečeni, vyzkoušejte recept na zelný knedlík. Spojení dušeného zelí s cibulkou a slaninou a bramborového knedlíku vás překvapí snadnou přípravou i skvělou chutí.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Středně náročný

Doba přípravy 75 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 45 min

75 min (30 min příprava + 45 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Slaninu i oloupanou cibuli nakrájíme na malé kostičky. V rendlíku na rozpáleném oleji slaninu rozškvaříme. Přisypeme cibuli a opečeme mírně dorůžova. Pak přidáme okapané překrájené zelí, pepř, sůl a 15 minut na mírném ohni dusíme. Zelí necháme vystydnout. Krok 2: Mezitím nakrájíme na kousky brambory. Zalijeme je studenou vodou, přivedeme k varu, osolíme a vaříme doměkka. Poté vodu slijeme a brambory rozmačkáme. Vmícháme k nim prosetou mouku s krupicí a vejce. Směs osolíme, důkladně prohněteme a vmícháme zelí. Těsto rozdělíme na poloviny. Z každé vytvarujeme váleček. Krok 3: Knedlíky zaváříme do vroucí osolené vody. Vařečkou šišky nadzdvihneme ode dna, aby se nepřichytily. Na mírném ohni vaříme přibližně 14–16 minut. Knedlíky po vyjmutí nakrájíme na plátky, nejlépe režnou nití nebo ostrým nožem. Krok 4: Podáváme s opečenou slaninou nebo s uzeným masem a špenátem.

TIP: 21 oblíbených receptů na knedlíky

Zveřejněno 18. 12. 2024

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zelný knedlík

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pYREN

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zelný knedlík

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pYREN

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
slanina uzená, cibule, olej, zelí sterilované, pepř mletý, sůl, brambory, mouka hladká, krupice, vejce

Přidat fotografie receptu