Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Miniindiánky

Indiánek plný sněhu na bufleru a politý čokoládou je jeden z nejoblíbenějších zákusků u nás. Připravte si doma jejich zmenšenou a jednoduchou verzi. Na dětský piškot stačí nanést obarvený sníh a poté namáčet v čokoládě.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Středně náročný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 30 min bez doby chlazení

30 min (30 min příprava, bez doby chlazení)

Suroviny pro 50 kusů

50kusů

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Bílky s cukrem vyšleháme ve vodní lázni do tuhého sněhu. Počkáme, až se krystalky cukru zcela rozpustí. Krok 2: Jakmile bílky zhoustnou, pokapeme je citronovou šťávou a ještě chvíli šleháme. Pak přidáme marmeládu, dodá náplni barvu i jemnou chuť, použít ale můžeme i potravinářské barvivo. Krok 3: Na plech mezitím nachystáme piškoty a pomocí cukrářského sáčku na ně naneseme připravený obarvený sníh. Plech dáme na 2 hodiny do ledničky trochu zaschnout. Ideálně by sníh neměl moc lepit. Krok 4: Poté připravíme polevu rozpuštěním čokolády na vaření se ztuženým tukem (poleva musí být dostatečně řídká). Do polevy pak namáčíme indiánky až po piškot a necháme ještě v ledničce chvíli ztuhnout.

Zveřejněno 20. 12. 2024

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Miniindiánky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/QWNVL

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Miniindiánky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/QWNVL

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
bílek, cukr krupice, šťáva citronová, marmeláda, čokoláda, tuk ztužený, piškoty dětské

Přidat fotografie receptu