Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Telecí líčka s mrkví a celerem

Pokud se chystáte uvařit rodině něco slavnostního, telecí líčka na zelenině jsou skvělou volbou. Maso je lahodné a šťavnaté a omáčka je plná zeleniny. K líčkům se nejlépe hodí bramborová kaše. Můžete do ní přidat čerstvou hladkolistou petrželku nebo pórek restovaný na másle.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Středně náročný

Doba přípravy 150 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 120 min

150 min (30 min příprava + 120 min tepelná úprava)

Suroviny pro 6 porcí

6porcí

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Líčka opláchneme, odblaníme a nakrájíme na menší kousky. Krok 2: Máslo společně s olejem rozehřejeme a maso zprudka orestujeme. Krok 3: Po chvilce přidáme na kousky nakrájenou zeleninu, na osminy nakrájenou cibuli, provensálské koření, kmín, sůl a mletý pepř. Krok 4: Vše zalijeme vínem a vývarem. Necháme lehce probublávat asi 2 hodiny a občas promícháme. Omáčku můžeme lehce zahustit hladkou moukou. Krok 5: Podáváme s bramborovou kaší, do níž vmícháme hladkolistou petrželku.

TIP: 7 nejlepších receptů na telecí maso

Zveřejněno 19. 12. 2024

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Telecí líčka s mrkví a celerem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/31j7x

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Telecí líčka s mrkví a celerem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/31j7x

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (1)

Moc dobré 👍

Suroviny:
líčka telecí, máslo, olej, mrkev, celer, cibule, koření provensálské, kmín drcený, pepř, víno červené, vývar hovězí

Přidat fotografie receptu