Jelení roláda a mandlové krokety
Sváteční jídlo v podobě jelení rolády s domácími mandlovými kroketami je jako stvořené pro rodinnou sešlost. Maso je skvěle dochucené dijonskou hořčicí a rozmarýnem. Krokety z odpalovaného těsta jsou krásně křupavé a skvěle ladí s pečeným masem.
Postup přípravy
Krok 1: Z masa připravíme plát, který potřeme dijonskou hořčicí, posypeme 2 lžícemi najemno nakrájeného rozmarýnu, svineme do rolády a svážeme potravinářským provázkem.
Krok 2: Roládu ze všech stran orestujeme na oleji. Podlijeme vývarem, přidáme zbylý rozmarýn a pečeme zakryté v předehřáté troubě při 200 °C asi 1,5 hodiny. Podle potřeby podléváme vývarem.
Krok 3: Po upečení roládu vyjmeme, odstraníme provázek a udržujeme v teple. Výpek zredukujeme na polovinu, podle potřeby zaprášíme hladkou moukou a provaříme. Dochutíme solí a pepřem.
Krok 4: Mandlové krokety: vodu s máslem osolíme a za stálého míchání přivedeme k varu. Přidáme polohrubou mouku a mícháme, až je těsto lesklé a odlepuje se od stěn hrnce (odpalované těsto). Do vychladlého těsta zapracujeme vejce, přidáme nastrouhané uvařené brambory, mandlové lupínky a mandlový likér.
Krok 5: Vytvarujeme válečky, které lehce obalíme ve strouhance a osmažíme.
Krok 6: Jelení roládu podáváme s mandlovými kroketami a s brusinkami.
Zveřejněno 19. 12. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jelení roláda a mandlové krokety
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5yljv
Moje poznámka
Jelení roláda a mandlové krokety
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5yljv
Nejnovější recepty
Francouzský bramborový salát
Přidáno před 21 minutami
Miniindiánky
Přidáno před 1 hodinou
Restovaná zelenina se žampiony a omáčkou
Přidáno před 4 hodinami
TIP
Přiměřené lívance z Byl jednou jeden král
Přidáno před 5 hodinami
Nejlepší korpus
Přidáno před 17 hodinami
Čočková polévka s koriandrem
Přidáno před 18 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Plněné knedlíky se zelím podle knedlíkového mistra se hodí i k huse a jsou výborným zpestřením svátečního menu
Ladislav Špaček poradil, jak se chovat na vánočních návštěvách: Dámám přineste květinu, poznejte, kdy odejít, nezouvejte se
Plněné kokosky máčené v čokoládě: Křupavé kousky s lahodným máslovým krémem nebo marmeládou chutnají luxusně
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dýňová polévka se zázvorem
borovec před 22 minutami
Uzená krémová česnečka se zeleninou
Fitulka před 1 hodinou
Čokoládové řezy s kokosem
Bucta8 před 1 hodinou
Kuličky Raffaelo
VeKuHo před 2 hodinami
Buchta - prošívaná deka
barypb před 3 hodinami
Kuře neskutečně dobré
Simona6 před 5 hodinami
Honzovy buchty
vervla před 6 hodinami
Houbový kuba
ludik před 11 hodinami
Linecké pečivo bez uležení
Mousek1108 před 13 hodinami
Vosí hnízda
malami před 15 hodinami
Suroviny:
kýta jelení,
hořčice dijonská,
rozmarýn,
vývar masový,
sůl,
pepř mletý,
mouka hladká,
voda,
máslo,
sůl,
mouka polohrubá,
vejce,
brambory,
lupínky mandlové,
likér mandlový,
olej,
strouhanka
Komentáře (1)