Jelení roláda a mandlové krokety
Sváteční jídlo v podobě jelení rolády s domácími mandlovými kroketami je jako stvořené pro rodinnou sešlost. Maso je skvěle dochucené dijonskou hořčicí a rozmarýnem. Krokety z odpalovaného těsta jsou krásně křupavé a skvěle ladí s pečeným masem.
Postup přípravy
Krok 1: Z masa připravíme plát, který potřeme dijonskou hořčicí, posypeme 2 lžícemi najemno nakrájeného rozmarýnu, svineme do rolády a svážeme potravinářským provázkem.
Krok 2: Roládu ze všech stran orestujeme na oleji. Podlijeme vývarem, přidáme zbylý rozmarýn a pečeme zakryté v předehřáté troubě při 200 °C asi 1,5 hodiny. Podle potřeby podléváme vývarem.
Krok 3: Po upečení roládu vyjmeme, odstraníme provázek a udržujeme v teple. Výpek zredukujeme na polovinu, podle potřeby zaprášíme hladkou moukou a provaříme. Dochutíme solí a pepřem.
Krok 4: Mandlové krokety: vodu s máslem osolíme a za stálého míchání přivedeme k varu. Přidáme polohrubou mouku a mícháme, až je těsto lesklé a odlepuje se od stěn hrnce (odpalované těsto). Do vychladlého těsta zapracujeme vejce, přidáme nastrouhané uvařené brambory, mandlové lupínky a mandlový likér.
Krok 5: Vytvarujeme válečky, které lehce obalíme ve strouhance a osmažíme.
Krok 6: Jelení roládu podáváme s mandlovými kroketami a s brusinkami.
Zveřejněno 19. 12. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jelení roláda a mandlové krokety
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5yljv
Moje poznámka
Jelení roláda a mandlové krokety
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5yljv
Nejnovější recepty
Krémová květáková polévka se smetanou, sytá a lehce pikantní
Přidáno před 2 hodinami
Zapékané těstoviny se špenátem podle ČSN
Přidáno před 3 hodinami
Polévka z mangoldu s cizrnou
Přidáno před 3 hodinami
Jarní nákyp s hráškem
Přidáno před 6 hodinami
Ředkvičkové placičky
Přidáno před 22 hodinami
Linecký talíř
Přidáno 6. 4. 2025 12:34
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Hrnková buchta (s čímkoliv)
Sarinkad před 49 minutami
Svíčková hovězí z trouby podle rodinného receptu
Hana84 před 1 hodinou
Luxusní a rychlý makovník
nelinka62 před 2 hodinami
Kroupová polévka s houbami
Gregusa před 3 hodinami
Bramborová polévka s medvědím česnekem
trdlo před 4 hodinami
Klasický bramborový guláš neboli buřtguláš (výborný a hustý)
trdlo před 4 hodinami
Krtkův dort na plechu
gabikka před 6 hodinami
Jablečná bábovka
Dagemar před 7 hodinami
Salát z červené řepy
Radka61 před 7 hodinami
Úžasný tvarohový moučník ke kávě
milunek před 9 hodinami
Suroviny:
kýta jelení,
hořčice dijonská,
rozmarýn,
vývar masový,
sůl,
pepř mletý,
mouka hladká,
voda,
máslo,
sůl,
mouka polohrubá,
vejce,
brambory,
lupínky mandlové,
likér mandlový,
olej,
strouhanka
Komentáře (1)