Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kynuté chuťovky z batátů

Netradiční kynuté chuťovky z batátů podáváme ještě teplé, ozdobené zakysanou smetanou a řeřichou. Po vykynutí chuťovky osmažíme. Zaujmou příjemnou nasládlou chutí, kterou vyrovnává kyselejší smetana.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Středně náročný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 30 min + 1 hodina kynutí

50 min (20 min příprava + 30 min tepelná úprava, + 1 hodina kynutí)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Batáty oloupeme a povaříme ve slané vodě do změknutí. Necháme je vychladnout a najemno nastrouháme. Krok 2: Mléko ohřejeme, rozpustíme v něm droždí s cukrem a necháme vzejít kvásek. Krok 3: Přidáme batáty, vejce, sůl, pepř, obě mouky a zpracujeme těsto, které podle potřeby zředíme teplým mlékem, nebo zahustíme moukou. Těsto necháme v teple alespoň 1 hodinu nakynout. Krok 4: Pomocí lžíce odkrajujeme kousky, které smažíme, nebo fritujeme v dostatečném množství oleje ze všech stran. Z hotových kousků necháme vsáknout přebytečný tuk do papírové utěrky. Krok 5: Podáváme ještě teplé, ozdobené zakysanou smetanou a řeřichou.

TIP: Jak využít batáty ve sladké kuchyni

Zveřejněno 21. 12. 2024

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kynuté chuťovky z batátů

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mZ2Br

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kynuté chuťovky z batátů

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mZ2Br

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (1)

Zajímavý recept

Suroviny:
batáty, mléko, cukr, droždí, vejce, sůl, pepř, mouka kukuřičná, mouka hrubá, olej, smetana zakysaná, řeřicha

Přidat fotografie receptu