Kynuté chuťovky z batátů
Netradiční kynuté chuťovky z batátů podáváme ještě teplé, ozdobené zakysanou smetanou a řeřichou. Po vykynutí chuťovky osmažíme. Zaujmou příjemnou nasládlou chutí, kterou vyrovnává kyselejší smetana.
Postup přípravy
Krok 1: Batáty oloupeme a povaříme ve slané vodě do změknutí. Necháme je vychladnout a najemno nastrouháme.
Krok 2: Mléko ohřejeme, rozpustíme v něm droždí s cukrem a necháme vzejít kvásek.
Krok 3: Přidáme batáty, vejce, sůl, pepř, obě mouky a zpracujeme těsto, které podle potřeby zředíme teplým mlékem, nebo zahustíme moukou. Těsto necháme v teple alespoň 1 hodinu nakynout.
Krok 4: Pomocí lžíce odkrajujeme kousky, které smažíme, nebo fritujeme v dostatečném množství oleje ze všech stran. Z hotových kousků necháme vsáknout přebytečný tuk do papírové utěrky.
Krok 5: Podáváme ještě teplé, ozdobené zakysanou smetanou a řeřichou.
Zveřejněno 21. 12. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kynuté chuťovky z batátů
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mZ2Br
Moje poznámka
Kynuté chuťovky z batátů
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mZ2Br
Nejnovější recepty
Kynuté chuťovky z batátů
Přidáno před 2 hodinami
Rusalčiny věnečky
Přidáno před 16 hodinami
Domácí čokoládový likér
Přidáno před 18 hodinami
Květáková polévka se šunkou a červenou čočkou
Přidáno před 21 hodinami
Francouzský bramborový salát
Přidáno před 22 hodinami
Miniindiánky
Přidáno před 23 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Nejlepší štědrovečerní řízek z horkovzdušné fritézy: Viktorie z MasterChefa poradila, jak připravit perfektní slavnostní jídlo
Radek Kašpárek prozradil, v čem je kouzlo jeho bramborového salátu: Cibuli nedávám syrovou, zeleninu vařím i s octem, říká
Plněné knedlíky se zelím podle knedlíkového mistra se hodí i k huse a jsou výborným zpestřením svátečního menu
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vepřové nudličky se zeleninou
michaelatomastikova999 před 52 minutami
Pomazánka na způsob bavorské speciality Obatzter
Slavista62 před 1 hodinou
Vosí hnízda
Jiří před 1 hodinou
Punčové řezy
Viera65 před 13 hodinami
Rychlé sádlové housky
magdalenka před 17 hodinami
Houbový kuba
Jarda1972 před 17 hodinami
Polévka z kysaného zelí s houbami
Kajkajak před 20 hodinami
Dýňová polévka se zázvorem
borovec před 22 hodinami
Uzená krémová česnečka se zeleninou
Fitulka před 23 hodinami
Čokoládové řezy s kokosem
Bucta8 20. 12. 2024 10:36
Suroviny:
batáty,
mléko,
cukr,
droždí,
vejce,
sůl,
pepř,
mouka kukuřičná,
mouka hrubá,
olej,
smetana zakysaná,
řeřicha
Komentáře (1)