Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Chuťovky z kuřecích jater

Pikantní chuťovky z pečených kuřecích jater se dobře hodí k vínu a pivu. Játra stačí ochutit pikantním kořením a obalit ve slanině, která je po upečení krásně křupavá. Chuťovky podáváme s čerstvým pečivem.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

alena-s

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 30 min

60 min (30 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Kuřecí játra propláchneme v cedníku, necháme okapat a překrájíme na menší dílky. Anglickou slaninu podélně rozřízneme na proužky.  Krok 2: Kousky jater promícháme s pikantním steakovým kořením, každý dílek zabalíme do proužku slaniny a zpevníme párátkem. Naskládáme na plech potřený olejem, vložíme do předehřáté trouby a pečeme při 180 °C, až je slanina křupavá a dozlatova vypečená, ale vnitřek jater lehce růžový. Krok 3: Ještě horké podáváme s čerstvým pečivem jako doplněk k vínu nebo pivu.

TIP: Jak připravit játra

Zveřejněno 23. 12. 2024

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Chuťovky z kuřecích jater

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jRv7R

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Chuťovky z kuřecích jater

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jRv7R

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
játra kuřecí, slanina, olej, koření steakové

Přidat fotografie receptu