Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Smažené lupínky

Brambůrky, lupínky nebo chipsy, to jsou oblíbené smažené plátky brambor. Doma si je snadno můžete připravit k filmu nebo k pohoštění přátel. Brambory stačí nakrájet na tenké plátky a usmažit v dostatečné vrstvě oleje.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 30 min + doba namáčení ve vodě

30 min (30 min příprava, + doba namáčení ve vodě)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Brambory oloupeme a nakrájíme buď ručně, nebo na robotu, lupínky o síle asi 1 mm. Krok 2: Propereme ve studené vodě a v další vodě necháme vyplavit škrob po dobu asi 1 hodiny.  Krok 3: Pak je osušíme a smažíme postupně ve vyšší vrstvě oleje při teplotě 175-180 ˚C dozlatova. Ještě horké je prosolíme.

Zveřejněno 26. 12. 2024

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Smažené lupínky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/NkEQ6

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Smažené lupínky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/NkEQ6

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Suroviny:
brambory typ b, olej slunečnicový, sůl

Přidat fotografie receptu