Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Čokoládové hvězdy Bertíka Sacherky

Neobyčejné linecké na vás čeká v tomto receptu. Základ těsta tvoří mouka ze směsi pšeničné a žitné, vhodné na perníčky. Tu doplníme skořicí, kakaem a vanilkovou pastou. Po upečení slepujeme tvary borůvkovou marmeládou a máčíme v čokoládě.

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Eevous Eevous

Středně náročný

Doba přípravy 38 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 8 min bez doby odpočinutí těsta

38 min (30 min příprava + 8 min tepelná úprava, bez doby odpočinutí těsta)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Z ingrediencí vypracujeme hladké těsto, které zabalíme do potravinářské fólie a necháme v lednici hodinu odpočinout. Krok 2: Pomoučíme pracovní desku a odpočaté těsto na ní vyválíme na placku silnou cca 3-4 mm. Krok 3: Vykrajujeme hvězdičky a do každé druhé vykrojíme kulatou díru. Krok 4: Vyskládáme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme v troubě rozehřáté na 180 °C 8 minut, do růžova. Po upečení necháme zchladnout. Krok 5: Po vychladnutí mažeme kousek bez díry marmeládou a přiklopíme kouskem s dírou. Krok 6: Dáme do chladu a mezi tím rozpustíme čokoládovou polevu. Krok 7: Do polevy zpola namáčíme vychladlé cukroví, které na závěr dozdobíme čokoládovými hoblinkami.

TIP: Jak nastrouhat čokoládu na hoblinky

Zveřejněno 21. 12. 2024

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Čokoládové hvězdy Bertíka Sacherky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/4xkE1

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Čokoládové hvězdy Bertíka Sacherky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/4xkE1

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (1)

Krásné hvězdičky

Suroviny:
mouka, cukr moučkový, máslo, žloutek, pasta vanilková, kakao, skořice, mouka, marmeláda borůvková, poleva čokoládová tmavá, čokoláda

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu