Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřová líčka na šalvěji s žampionovou omáčkou

Vepřová líčka s žampionovou omáčkou mají díky šajvěji výraznou a lahodnou chuť, která je zjemněná smetanou. Pokrm se hodí spíše pro slavnostnější příležitosti a skvěle chutná s karlovarským knedlíkem.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

radka.vobecka

Středně náročný

Doba přípravy 100 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 80 min

100 min (20 min příprava + 80 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Líčka osolíme, opepříme a posypeme sušenou šalvějí. Orestujeme na sádle, vyjmeme a udržujeme v teple. Krok 2: Ve výpeku osmažíme najemno nakrájenou cibuli a na plátky nakrájené žampiony. Vložíme líčka, nasekanou šalvěj, zalijeme vývarem a dusíme doměkka. Krok 3: Nakonec vlijeme smetanu a provaříme do zhoustnutí. Dochutíme solí a pepřem.

TIP: Jednoduchý recept na karlovarský knedlík

Zveřejněno 22. 12. 2024

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřová líčka na šalvěji s žampionovou omáčkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/82oPm

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřová líčka na šalvěji s žampionovou omáčkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/82oPm

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
líčka vepřová, sádlo, žampióny, šalvěj čerstvá, šalvěj sušená, cibule, smetana ke šlehání, vývar masový, sůl, pepř mletý

Přidat fotografie receptu