Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Francouzská hrachovka s uzeným

Francouzská hrachová polévka s uzeným má díky přidané lámance z krup zajímavou chuť i texturu. Polévku můžete servírovat i ve sváteční den a ozdobit restovanou cibulkou a zakysanou smetanou. Pokud nemáte čas na namáčení hrachu, uvařte ji z mraženého zeleného hrášku.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 45 min + doba namáčení asi 6-10 hodin

60 min (15 min příprava + 45 min tepelná úprava, + doba namáčení asi 6-10 hodin)

Suroviny pro 6 porcí

6porcí

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Zelený hrách namočíme přes noc a poté propláchneme. Ráno propláchneme i lámanku z krup a namočíme asi na 30 minut. Krok 2: Mezitím na oleji orestujeme cibuli a na kostičky nakrájené uzené maso, přidáme namočený hrách i lámanku z krup, přidáme česnek, osolíme, okořeníme a po chvíli restování zalijeme vodou nebo zeleninovým vývarem. Vaříme doměkka asi 45 minut. Krok 3: Pak polévku promícháme, dochutíme a dle potřeby zahustíme jíškou. Podáváme se smetanou a posypeme orestovanou cibulkou.

TIP: Jak uvařit hrachovou polévku

Zveřejněno 24. 12. 2024

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Francouzská hrachovka s uzeným

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/G6wn7

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Francouzská hrachovka s uzeným

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/G6wn7

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
hrách, kroupy, olej, cibule, maso uzené, česnek, sůl, majoránka, tymián, jíška, smetana zakysaná, cibule, olej

Přidat fotografie receptu