Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Labužnické řízečky

Slavnostní labužnické řízečky s omáčkou z bílého vína smetany jsou na závěr zapečeny se směsí sýra, žampionů a zeleniny a na talíři vypadají opravdu krásně. Připravte je pro své blízké a servírujte nejlépe s bramborovým nákypem nebo kaší.

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

poslirecept poslirecept

Středně náročný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 45 min

60 min (15 min příprava + 45 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: V pekáčku rozehřejeme máslo, orestujeme nakrájenou cibuli a přidáme osolené, naklepané a opepřené plátky masa. Posypeme je chilli a vložíme do vyhřáté trouby. Krok 2: Víno smícháme se smetanou a osolíme. Touto směsí maso podlijeme a pečeme asi 30 minut a podle potřeby dále podléváme vývarem. Krok 3: Plátky žampionů smícháme s nastrouhaným sýrem, kousky ředkviček a paprik a přidáme 2 lžíce zakysané smetany. Směs naneseme na řízky a vše necháme ještě 15 minut zapéct. Podáváme jako slavnostní jídlo s bramborem či bramborovým nákypem.

TIP: 16 oblíbených receptů na řízky

Zveřejněno 25. 12. 2024

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Labužnické řízečky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/PN6mw

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Labužnické řízečky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/PN6mw

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
máslo, cibule, řízky kuřecí, sůl, pepř mletý, chilli, víno bílé, smetana, vývar masový, žampióny, sýr gouda, ředkvičky, paprika čerstvá zelená, smetana zakysaná

Přidat fotografie receptu