Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Provensálské minikuřátko pečené s citronovou kůrou a tymiánem z jednoho pekáčku

Pečené mini kuřátko na provensálský způsob vás ihned dostane na francouzský venkov. Jednoduchost, která se skrývá v pečené zelenině a lahodném, šťavnatém masu vás překvapí komplexností a propojeností chutí.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Moanka Moanka

Středně náročný

Doba přípravy 120 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 90 min

120 min (30 min příprava + 90 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Brambory omyjeme a nakrájíme na čtvrtky (na měsíčky). Očištěnou kořenovou zeleninu nakrájíme na kousky a stejně tak řapíkatý celer, pokud se pro něj rozhodneme. Krok 2: Na dno pekáčku rozprostřeme brambory, na ně nasypeme zeleninu. Osolíme a opepříme. Krok 3: Minikuřátka prosolíme, opepříme, posypeme tymiánem a položíme do pekáčku na zeleninu. Zasypeme kůrou z citronu. Krok 4: Do každého kuřátka dáme kostičky másla, na každé kuřátko plátek, přiklopíme a dáme péci do trouby rozehřáté na 180 °C. Pečeme 90 minut. Ke konci pečení odklopíme, aby nám kuřátka zezlátla. Krok 5: Naspod talíře rozprostřeme pečenou zeleninu, zalijeme výpekem provoněným tymiánem a citronem, navrch položíme minikuřátko, také přelijeme výpekem a ozdobíme petrželkou.

TIP: Jaké byliny patří do provensálského koření

Zveřejněno 26. 12. 2024

Poznámka autorky Moanka

Na 1 celou porci připadá 1 minikuřátko.

Zeleninu si můžeme upravit dle svých chutí, jak ve výběru, tak v množství.

Jídlo jsem vařila podle Romana Pauluse.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Provensálské minikuřátko pečené s citronovou kůrou a tymiánem z jednoho pekáčku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/n5G5R

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Provensálské minikuřátko pečené s citronovou kůrou a tymiánem z jednoho pekáčku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/n5G5R

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (2)

Výborné jídlo 😍

No tak to je paráda! Úplně cítím tu krásnou vůni a chuť.

Suroviny:
brambory, mrkev, petrželka kořenová, celer, celer řapíkatý, sůl, pepř mletý, tymián sušený, citron bio, máslo, voda, petržel

Přidat fotografie receptu