Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Obalované smažené kapustičky

Velmi jednoduchý způsob, jak připravit růžičkovou kapustu, je obalit ji v těstíčku a strouhance a osmažit. Křupavé a dozlatova osmažené kapustičky s hebkou bramborovou kaší chutnají skvěle.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Snadný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 30 min

45 min (15 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Oloupané a nakrájené brambory uvaříme v osolené vodě. Když jsou měkké, vodu slijeme, brambory spolu s máslem a vlažným mlékem rozmačkáme do hladké kaše. Místo mléka můžeme použít smetanu, kaše pak bude sametová. Krok 2: Mezitím růžičkové kapustičky opláchneme a sloupneme vrchní špinavou vrstvu. Čisté kapustičky spaříme vroucí vodou a 5 minut lehce povaříme. Vodu slijeme a necháme okapat. Krok 3: Vejce v mističce rozšleháme, přidáme mléko, hladkou mouku a sůl. Směs vidličkou našleháme do těstíčka. Oschlé kapustičky nejprve obalujeme v těstíčku a hned poté ve strouhance. Krok 4: Smažíme v pánvi s rozehřátým olejem dozlatova a podáváme s bramborovou kaší.

TIP: Další oblíbené recepty z růžičkové kapusty

Zveřejněno 27. 12. 2024

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Obalované smažené kapustičky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/v2m2m

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Obalované smažené kapustičky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/v2m2m

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (1)

Tak tohle už jsem taky dělala a bylo to moc dobré.

Suroviny:
kapusta růžičková, vejce, mouka hladká, mléko, sůl, strouhanka, olej, brambory, máslo, mléko, sůl

Přidat fotografie receptu