Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Staročeská cibulová omáčka

K uzenému masu se hodí dobrá omáčka. Jakmile maso uvaříme, vývar z něj můžeme použít na přípravu této lahodné omáčky. Na základ z cibulové omáčky vylijeme vývar, dochutíme a máme hotovo.

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Handour Handour

Snadný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 40 min

50 min (10 min příprava + 40 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Uzené maso povaříme do měkka a vývar použijeme na omáčku. Krok 2: Cibuli nakrájíme nadrobno a osmahneme, až zesklovatí. K cibuli přidáme mouku a ještě opékáme, až získáme světlou cibulovou jíšku, kterou zalijeme chladným uzeným vývarem (množství podle hustoty omáčky), osolíme, opepříme a dobře rozmícháme. Krok 3: Necháme asi 15 minut povařit. Omáčku rozmixujeme dohladka. Nejlepší příloha je knedlík.

TIP: 21 nejlepších receptů na knedlíky

Zveřejněno 28. 12. 2024

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Staročeská cibulová omáčka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mZ7Z0

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Staročeská cibulová omáčka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mZ7Z0

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (2)

Cibulovou omáčku vařívala moje maminka, já jsem si ale v dospělosti k ní nějak cestu nenašla, ale budu to muset napravit. 🙂 Hezký a jednoduchý recept, jídlo vypadá na talíři moc hezky a chutně. 👍🍀K uzenému masu ponejvíce vařím omáčku křenovou.

Výborná omáčka

Suroviny:
maso uzené, cibule, olej, mouka hladká, sůl, pepř mletý, vývar uzený

Přidat fotografie receptu