Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Domácí quiche

Křehké těsto se skvěle hodí i na slané koláče - quiche. Tyto původem francouzské koláče lze připravit v mnoha variantách, nejčastěji s cibulí, slaninou, smetanou a sýrem. Verze s blaťáckým zlatem a cuketou však také stojí za vyzkoušení.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Snadný

Doba přípravy 55 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 40 min

55 min (15 min příprava + 40 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 kus

1kus

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Smícháme mouku, máslo, vodu a špetku soli a vytvoříme těsto, které necháme pár hodin odpočinout v lednici. Krok 2: Odpočinuté těsto rozválíme na kruh o průměru trochu větším než je průměr formy, aby těsto dosáhlo i na její boky. Koláčovou formu vymažeme máslem a vyložíme těstem, které propícháme vidličkou. Na těsto rozložíme na kolečka nakrájenou cuketu. Krok 3: Posypeme nastrouhaným sýrem a zalijeme směsí z vajec, zakysané smetany, smetany ke šlehání, soli, pepře a tymiánu. Pečeme při 160 °C asi 30-40 minut.

Zveřejněno 27. 12. 2024

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Domácí quiche

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/v2m2r

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Domácí quiche

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/v2m2r

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
mouka hladká, máslo, voda, sůl, pepř mletý, cuketa, sýr blaťácké zlato, smetana zakysaná, smetana ke šlehání, vejce, tymián čerstvý

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu