Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zelňačka s čočkou

Netradiční úpravu zelňačky najdete v tomto receptu. Klasickou kombinaci zelí, klobásy a hub doplní povařená čočka, která poslouží také k jejímu zhuštění. Polévka je tak hutná, sytá a plná dobrých surovin.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Snadný

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 90 min

90 min (90 min příprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Propláchnutou čočku na pár hodin namočíme. Zelí pokrájíme na kousky. Krok 2: Na sádle zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme papriku, zelí, spařené nakrájené houby, kmín, pepř, bobkový list a nakrájenou klobásu. Zalijeme vodou, osolíme a vaříme. Krok 3: Pak vyjmeme klobásu a přidáme čočku, kterou jsme předem povařili. Polévku zahustíme moukou rozmíchanou v trošce vody. Krátce povaříme, přidáme smetanu a na závěr vložíme zpět klobásu.

TIP: 8 tipů pro zahušťování polévek a omáček

Zveřejněno 29. 12. 2024

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zelňačka s čočkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/xkokr

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zelňačka s čočkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/xkokr

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
zelí kysané, čočka, houby sušené, bobkový list, pepř celý, kmín celý, sůl, sádlo, cibule, mouka hladká, paprika sušená sladká, smetana zakysaná, klobása uzená

Přidat fotografie receptu