Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Sváteční žemlovka

Zbylou vánočku můžete upotřebit k přípravě lahodné žemlovky. Po svátcích jistě oceníte rychlou a nenáročnou přípravu pokrmů jako je žemlovka. Mezi plátky vánočky tak naplníme jablka s rozinkami a zalejeme smetanou se žloutky.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 40 min

60 min (20 min příprava + 40 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Jablka okrájíme, odstraníme střed a nastrouháme je na tenké plátky. Opečeme je na másle a vmícháme k nim rozinky, krystalový i vanilkový cukr. Krok 2: Zapékací mísu nebo pekáček vymažeme máslem, dno vyložíme plátky vánočky, na to rozložíme vrstvu jablečné směsi a takto pokračujeme, dokud máme suroviny. Končíme vrstvou vánočky. Krok 3: Smetanu ušleháme se žloutky, nalijeme ji rovnoměrně na celý povrch žemlovky a zapékáme asi 40 minut v troubě při 180 °C.

TIP: Jak udělat dobrou žemlovku

Zveřejněno 29. 12. 2024

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Sváteční žemlovka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/yPpPW

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Sváteční žemlovka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/yPpPW

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
jablko, máslo, rozinky, cukr krystal, cukr vanilkový, vánočka, smetana ke šlehání, žloutek, cukr moučkový

Přidat fotografie receptu