Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rýže s čočkou po libanonsku

Jednoduché bezmasé jídlo z Blízkého východu zaujme příjemnou vůní výrazného koření. Koření rozvoníme na troše oleje, přidáme rýži a ke konci vaření i červenou čočku. Podáváme jako samostatné jídlo nebo jako netradiční přílohu.

Hodnocení receptu je 4,5 (2×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

bonapet

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 5 min Doba tepelné úpravy: 35 min

40 min (5 min příprava + 35 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Na oleji lehce a krátce osmahneme trochu hořčičných semínek. Opatrně přiklopíme pokličkou. Poté je zasypeme trochou kardamomu, přidáme římský kmín a lehce osmahneme. Krok 2: Vsypeme propláchnutou rýži a zamícháme. Zalijeme vodou, aby rýže byla potopená, a vaříme skoro do změknutí. Krok 3: 10 minut před koncem vaření přidáme propláchnutou červenou čočku a společně dovaříme do změknutí a vypaření vody. Krok 4: Ochutíme solí, pepřem a libečkem.

TIP: Další oblíbené pokrmy s červenou čočkou

Zveřejněno 28. 12. 2024

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rýže s čočkou po libanonsku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/KrArn

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rýže s čočkou po libanonsku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/KrArn

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (2)

Rýže s čočkou,, hm, to neznám. Zase něco nového. Zajímavé.

RubyRom: To už dělal mistr Brabec, ale jen suche, bez koreni. Teta mela jeho skolu a tak jsem to jedla uz jako mala. Vyborna kombinace :-)

Suroviny:
rýže, čočka červená, semínka hořčičná, kardamom, římský kmín mletý, libeček, sůl, pepř mletý, olej

Přidat fotografie receptu