Šneky s uzeným a nivou
Slané šneky z listového těsta jsou díky snadné přípravě a skvělé chuti častým a oblíbeným pohoštěním na oslavách i setkáních. Ochutnejte je s výbornou tvarohovou náplní s nivou, bylinkami a uzeným masem a jistě si je také oblíbíte.
Postup přípravy
Krok 1: Listové těsto rozdělíme na poloviny a z každé rozválíme tenký plát.
Krok 2: Zakysanou smetanu promícháme s tvarohem, přidáme najemno nastrouhanou nivu, na malé kostičky nakrájené uzené maso, nasekané bylinky, prolisovaný česnek, sůl, pepř a jedno vejce. Směs prošleháme a rozetřeme na oba pláty těsta.
Krok 3: Svineme je do rolády a necháme v lednici pořádně vychladit, alespoň 1 hodinu. Pak je nakrájíme ostrým nožem na plátky silné asi 2 cm, přeneseme na plechy vyložené pečicím papírem a potřeme je rozšlehaným vejcem.
Krok 4: Pečeme v předehřáté troubě na 200 °C asi 20 minut.
Zveřejněno 29. 12. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Šneky s uzeným a nivou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/W6W6g
Moje poznámka
Šneky s uzeným a nivou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/W6W6g
Nejnovější recepty
Jehněčí válečky pečené v kapustě
Přidáno před 12 hodinami
Kuřecí kůže plněná nádivkou
Přidáno před 12 hodinami
Jednohubky s vajíčkem, salámem a ředkvičkou
Přidáno před 12 hodinami
Jarní, levná vajíčková pomazánka
Přidáno před 12 hodinami
Hrášková polévka s lososem a slaninou
Přidáno před 12 hodinami
Pomalu pečené vepřové v mrkvi
Přidáno 12. 3. 2025 20:22
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Makový (ořechový) závin od Lidušky
tiborbarsony před 1 hodinou
Andělsky nadýchaný perník
Eranis před 1 hodinou
Celerovo - sýrové placičky
Kucharice před 1 hodinou
Kotletky z krkovice na zelenině v balkánském stylu
Sahula před 7 hodinami
Ořechový řez z jednoho vejce
Evakuace před 10 hodinami
Vlašský salát retro (podle ČSN z roku 1976)
gatear před 12 hodinami
Mušle s kokosovým mlékem a čerstvým pepřem
Radek2112 před 12 hodinami
Kapustový prejt
Stepkavera před 13 hodinami
Frankfurtská jemná polévka
Sahula před 13 hodinami
Nejlepší koblihy, jaké znám
lendlova.j před 13 hodinami
Suroviny:
těsto listové,
smetana zakysaná,
tvaroh polotučný,
sýr niva,
maso uzené,
bylinky,
česnek,
sůl,
pepř mletý,
vejce
Komentáře (2)