Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Dančí na červeném víně

Pokud máte rádi zvěřinu a chcete pohostit své přátele nebo rodinu, připravte pro ně dančí na červeném víně se slaninovými noky. Maso je díky marinování potřeba přichystat o něco dříve, ale pak už je příprava snadná. Z lahodných a šťavnatých kousků masa se pak můžete radovat až do sytosti.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Náročný

Doba přípravy 110 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 90 min + 48 hodin marinování

110 min (20 min příprava + 90 min tepelná úprava, + 48 hodin marinování)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Maso omyjeme a nakrájíme na kostky. Přidáme celé koření (bez soli), olej a dobře omytý citron nakrájený na plátky. Vše důkladně promícháme, přikryjeme a necháme v lednici marinovat 2 dny. Krok 2: Potom maso rychle a zprudka osmahneme, podlijeme vínem a dusíme do změknutí asi 60-80 minut. Je-li třeba, podléváme vodou nebo vývarem. Krok 3: Měkké maso vyjmeme, omáčku zaprášíme moukou, prošleháme a provaříme asi 10 minut. Poté maso vrátíme zpět a společně prohřejeme. Krok 4: Rohlíky osmažíme spolu se slaninou na oleji a necháme vychladnout. Přidáme sůl, vejce, mléko, petrželku a strouhanku. Utvoříme středně tuhé těsto (případně přidáme strouhanku) a pomocí 2 lžic z něj tvarujeme noky. Krok 5: Noky vkládáme noky do vroucí vody a vaříme asi 7 minut. Krok 6: Dančí podáváme s noky, zdobíme brusinkami a citronem.

TIP: 17 oblíbených receptů na zvěřinu

Zveřejněno 31. 12. 2024

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Dančí na červeném víně

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/W6Wng

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Dančí na červeném víně

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/W6Wng

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
maso dančí, olej, pepř celý, koření nové koření, bobkový list, citron, víno červené suché, mouka, rohlík, slanina anglická, olej, sůl, vejce, mléko, strouhanka, petrželka, citron, kompot brusinkový

Přidat fotografie receptu