Dančí na červeném víně
Pokud máte rádi zvěřinu a chcete pohostit své přátele nebo rodinu, připravte pro ně dančí na červeném víně se slaninovými noky. Maso je díky marinování potřeba přichystat o něco dříve, ale pak už je příprava snadná. Z lahodných a šťavnatých kousků masa se pak můžete radovat až do sytosti.
Postup přípravy
Krok 1: Maso omyjeme a nakrájíme na kostky. Přidáme celé koření (bez soli), olej a dobře omytý citron nakrájený na plátky. Vše důkladně promícháme, přikryjeme a necháme v lednici marinovat 2 dny.
Krok 2: Potom maso rychle a zprudka osmahneme, podlijeme vínem a dusíme do změknutí asi 60-80 minut. Je-li třeba, podléváme vodou nebo vývarem.
Krok 3: Měkké maso vyjmeme, omáčku zaprášíme moukou, prošleháme a provaříme asi 10 minut. Poté maso vrátíme zpět a společně prohřejeme.
Krok 4: Rohlíky osmažíme spolu se slaninou na oleji a necháme vychladnout. Přidáme sůl, vejce, mléko, petrželku a strouhanku. Utvoříme středně tuhé těsto (případně přidáme strouhanku) a pomocí 2 lžic z něj tvarujeme noky.
Krok 5: Noky vkládáme noky do vroucí vody a vaříme asi 7 minut.
Krok 6: Dančí podáváme s noky, zdobíme brusinkami a citronem.
Zveřejněno 31. 12. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Dančí na červeném víně
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/W6Wng
Moje poznámka
Dančí na červeném víně
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/W6Wng
Nejnovější recepty
Brambory plněné brynzou
Přidáno před 11 sekundami
Rychlé knedlíky se sýrem z mikrovlnné trouby
Přidáno před 15 hodinami
Filé s brokolicí pro diabetiky
Přidáno před 15 hodinami
Knedlíky s vejcem z mikrovlnné trouby
Přidáno před 15 hodinami
Knedlíky s koprem z mikrovlnné trouby
Přidáno před 15 hodinami
Houbové knedlíky z mikrovlnné trouby
Přidáno před 15 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Katův šleh neboli „kaťák“ nejvíc frčel v osmdesátkách: Recept na tuhle hospodskou baštu ale milujeme dodnes
Rychlá kuřecí svíčková: Levnější varianta luxusního nedělního oběda skvěle chutná a je snadná na přípravu
Masopustní tvarohové koblihy krok za krokem: Důležité je pohlídat hustotu těsta a správnou teplotu oleje na smažení
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuře na medu
Kava 2 před 11 hodinami
Rybízová marmeláda
Cejenka před 12 hodinami
Zapékané vajíčkové chlebíčky / tousty
Veronika.Hrozna před 14 hodinami
Zapečená krkovička podle magazínu Albert
upavla před 14 hodinami
Pochoutkový salát retro (podle ČSN z roku 1976)
barypb před 16 hodinami
(Ne)obyčejné brambůrky
barypb před 16 hodinami
Francouzské brambory
Marek_Bláha před 19 hodinami
Jelítková polévka
Kajkajak před 20 hodinami
Hrstková polévka
TondaJ před 21 hodinami
Ševcovský mls II.
phnevsa před 22 hodinami
Suroviny:
maso dančí,
olej,
pepř celý,
koření nové koření,
bobkový list,
citron,
víno červené suché,
mouka,
rohlík,
slanina anglická,
olej,
sůl,
vejce,
mléko,
strouhanka,
petrželka,
citron,
kompot brusinkový
Komentáře (1)