Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Těstoviny s červenou čočkou

Červená čočka je velmi dobře stravitelná a nemusí se namáčet předem. Díky tomu je její příprava snadná a rychlá. Kromě přílohy či polévky z ní můžeme připravit i výbornou omáčku na těstoviny, kterou ochutíme bazalkou a chilli.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Snadný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 30 min

45 min (15 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Červenou čočku uvaříme podle návodu na obalu, slijeme a dáme stranou. Krok 2: Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Rajčata spaříme horkou vodou a zbavíme slupky. Mrkev nastrouháme najemno. Krok 3: Na pánvi rozehřejeme olivový olej, zpěníme cibuli, přidáme prolisovaný česnek a opékáme dozlatova. Krok 4: Tyčovým mixérem rozmixujeme rajčata, rajčatový protlak a mrkev. Přelijeme na pánev. Rajčatovou omáčku dochutíme oreganem, bazalkou, chilli a solí. Krok 5: Důkladně promícháme. Vaříme při mírném ohni 10-15 minut. Na závěr přidáme červenou čočku.

TIP: Další recepty s červenou čočkou

Zveřejněno 1. 1. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Těstoviny s červenou čočkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/73DLA

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Těstoviny s červenou čočkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/73DLA

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (1)

Zvláštní kombinace, nezvyklá.

Suroviny:
těstoviny, čočka červená, olej olivový, cibule, česnek, rajče, protlak rajčatový, mrkev, koření oregáno, bazalka čerstvá, chilli, sůl

Přidat fotografie receptu