Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Tatarkové bagetky pre Katarínku

Hodnocení receptu je 5,0 (83×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

cathleen cathleen

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie10 057 kJ /
2 404 kcal
Bílkoviny60,80 g
Tuky73,45 g
Vláknina20,70 g
Cholesterol 104 mg
Sodík 652 mg
Sůl1,60 g
Sacharidy364,50 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Z vody, cukru a droždí uděláme kvásek, když vzejde, přidáme ostatní suroviny a dobře vypracujeme těsto. Krok 2: Necháme ho vykynout, pak propracujeme, rozdělíme na 4 díly a z každého uděláme bagetu. Po nakynutí bagetky potřeme vejcem, posypeme semínky a popř. nařízneme nožem. Krok 3: Pečeme ve vyhřáté troubě asi 200-210°C/20-25 minut.

Zveřejněno 14. 9. 2009

Poznámka autorky cathleen

Díky tatarce jsou bagetky vláčné několik dnů a hezky voní.

Zdroj: http://www.pekarnomanie.cz/

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Tatarkové bagetky pre Katarínku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/l5rj

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Tatarkové bagetky pre Katarínku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/l5rj

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (115)

Lenika: to mám velikou radost, díky za zprávu :-K

Zatím nejlepší bagetky, jaké jsem pekla.<3 Moc jsme si pochutnali.:yes:

Severine : určitě :-)

Co se da pouzit jako alternativa k tatarce ? Bydlime ve Svajcu a tady ta neni. Da se pouzit majoneza? dik za odpoved

Daduli: :-) tak se na něj mrkni, je úžasné!:yes: A pokud ho nenajdeš, napiš, dám ti odkaz ;-)

cathleen: :-O ještě neviděla, ale tuším že ho mám nasdílené na fb, já jen motala jak mě napadlo :-D ale je fakt že první zmizli motané a nakonec rovné :-D

Daduli: děkuju :-8 Vidělas taky to arabské video různých zaplétání a motání? :yes:

:yes: sů bezvadné dělávám skoro ob den, akorát nikdy nestačila vložit fotku až dneska, ty jsou včerejší a trochu jsem si hrála s těstem, jinak dělám jen bagetky

Jitka:Jitko, 220 g vody odpovídá 220 ml vody. Jé, teď vidím, že už bylo odpovězeno, ale mazat už nebudu. Tak ať se podaří. Jsou opravdu moc dobré.;-)

děkuji,co nejdřív vyzkouším :-))

Jitka: 220 g vody = 220 ml. Protože jsem zjistila, že odměrky nebývají přesně značeny, vodu raději vážím než odměřuji ;-)

Prosím těch 220 g vody je kolik ml?:-O

Tak jsem dala vše do pekárny. Pekárna mi nejprve míchá a pak hřeje, tak doufám, že to přežijeme a s tatarkou se nic nestalo. Nicméně jsou moc dobré, určitě nepeču naposledy.

Coleta: dala bych max. 2, a to jeste kvuli te tatarce. Kdyby v nich bylo min.tuku, vybehly by urcite z 1-1,5 lzicky. Se susenym nepecu, tak ti to nereknu uplne presne. Ale snad to tak bude stacit :-)

Tématické fráze:
tatarkové pečivo, těsto na bagetky, bagetky, vyroba tatarky, vyroba Majolky®, domaci bagetky, recept na bagetu, jak se dělá tatarka, jak se dela tatarska omacka, jak se dela majoneza, housky s Majolkou®, jak udelat tatarku, recept na bagety, vyroba tatarske omacky, recept na bagetky, tatarkové housky, bageta recept, jak udělat Majolku®, tatarská omáčka recept, recept na výrobu tatarky

Suroviny:
voda, cukr, droždí, tatarská omáčka, mouka hladká, mouka polohrubá, sůl

Přidat fotografie receptu