Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Tatarkové bagetky pre Katarínku

Hodnocení receptu je 5,0 (83×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

cathleen cathleen

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie10 057 kJ /
2 404 kcal
Bílkoviny60,80 g
Tuky73,45 g
Vláknina20,70 g
Cholesterol 104 mg
Sodík 652 mg
Sůl1,60 g
Sacharidy364,50 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Z vody, cukru a droždí uděláme kvásek, když vzejde, přidáme ostatní suroviny a dobře vypracujeme těsto. Krok 2: Necháme ho vykynout, pak propracujeme, rozdělíme na 4 díly a z každého uděláme bagetu. Po nakynutí bagetky potřeme vejcem, posypeme semínky a popř. nařízneme nožem. Krok 3: Pečeme ve vyhřáté troubě asi 200-210°C/20-25 minut.

Zveřejněno 14. 9. 2009

Poznámka autorky cathleen

Díky tatarce jsou bagetky vláčné několik dnů a hezky voní.

Zdroj: http://www.pekarnomanie.cz/

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Tatarkové bagetky pre Katarínku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/l5rj

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Tatarkové bagetky pre Katarínku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/l5rj

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (115)

Lenika: to mám velikou radost, díky za zprávu :-K

Zatím nejlepší bagetky, jaké jsem pekla.<3 Moc jsme si pochutnali.:yes:

Severine : určitě :-)

Co se da pouzit jako alternativa k tatarce ? Bydlime ve Svajcu a tady ta neni. Da se pouzit majoneza? dik za odpoved

Daduli: :-) tak se na něj mrkni, je úžasné!:yes: A pokud ho nenajdeš, napiš, dám ti odkaz ;-)

cathleen: :-O ještě neviděla, ale tuším že ho mám nasdílené na fb, já jen motala jak mě napadlo :-D ale je fakt že první zmizli motané a nakonec rovné :-D

Daduli: děkuju :-8 Vidělas taky to arabské video různých zaplétání a motání? :yes:

:yes: sů bezvadné dělávám skoro ob den, akorát nikdy nestačila vložit fotku až dneska, ty jsou včerejší a trochu jsem si hrála s těstem, jinak dělám jen bagetky

Jitka:Jitko, 220 g vody odpovídá 220 ml vody. Jé, teď vidím, že už bylo odpovězeno, ale mazat už nebudu. Tak ať se podaří. Jsou opravdu moc dobré.;-)

děkuji,co nejdřív vyzkouším :-))

Jitka: 220 g vody = 220 ml. Protože jsem zjistila, že odměrky nebývají přesně značeny, vodu raději vážím než odměřuji ;-)

Prosím těch 220 g vody je kolik ml?:-O

Tak jsem dala vše do pekárny. Pekárna mi nejprve míchá a pak hřeje, tak doufám, že to přežijeme a s tatarkou se nic nestalo. Nicméně jsou moc dobré, určitě nepeču naposledy.

Coleta: dala bych max. 2, a to jeste kvuli te tatarce. Kdyby v nich bylo min.tuku, vybehly by urcite z 1-1,5 lzicky. Se susenym nepecu, tak ti to nereknu uplne presne. Ale snad to tak bude stacit :-)

cathleen: Prosím tě, kolik bych měla dát sušeného droždí? 2,5 kávové lžičky. Bude to odpoídat 25g čerstvého? Děkuji

ivulinka::-)děkuju, krása! Poměr cukru a soli jsem v receptu upravila ;-)

Coleta: pokud se bojíš předehřevu, frkni tam tu tatarku až během míchání. Hned, jak pečka začne mísit :-p

Cathleen, prosím, mohla bych je zadělat v pekárně? Trochu se bojím dát tu tatarku do pekárny :-) Díky

Ivuško, dnes jsem je pekla podruhé:-)
Poprve byly sladší než slanější, 15 gr cukru na těsto je pro nás mnoho, takže dnes jsem hodně ubrala a dala jen půl čaj. lž. cukru a dala jsem 1,5 č. lž. soli. Dnes jsou podle našich představ a těším se, až mi je dnes pochválí gratulanti.
Přidávám ti do sbírky několik pár mých obrázků, bod a jeden pochvalný komentář, děkuji za recept:-K

Právě jsem dopekla a jsou skvělé,díky za super recept!

pekla jsem hned dvakrát ráno a večer.Ráno na mě nezůstalo jsou moc dobré a jednoduché

Včera jsem pekla na grilovačku. Doporučuji...jsou výborné. Všichni chválili :-p . Určitě jsem nedělala naposled :-))

danielle72: :-)šikula:yes: Díky za fotky:-*

Bagetky sklidily úspěch :yes:;-)- nechtělo se mi na 1. Máje chodit do obchodu, tak jsem radši dopoledne zadělala těsto, po kterém jsem už dlouho pokukovala. Jsou vynikající - a až vypiluji tvar, budou ještě o fous lepší :-) Přidala jsme fotky;-)

snecek19::-Ojááá že za to můžu? Málo odoláváš:-D Díky za pochvalu:-K

Ach můj bože,tohle jsou naprosto dokonalé bagety,letos jsem se pořádně rozpekla a kdo za to asi může?Cathleen a její fantastické recepty;-):-K

Musím ještě jednou ocenit - :yes:. Jen jedna "výtka"- neušetřím nic, sní se teď u nás asi tak 4x více pečiva, než když jsem jej kupovala. Pekla jsem 6x za 8 dní! S pečivem nebo chlebem jsem neměla téměř žádné zkušenosti, ale už získávám odvahu a nedržím se úplně otrocky receptu - kombinuji různé druhy mouky, přidávám semínka, medvědí česnek, koriandr, místo tatarky Majolku®. :-p:-K:-K

cathleen:

cathleen:Díky za vynikající recept!Včera se zkoušel dle uvedené dávky a dnes se peče ze 2kg,takže netřeba komentáře a to je ta nejlepší pochvala :-p

cathleen: Ano,ano jdu na to dnes znovu,udělám menší,aby bylo více "patiček".Jestli jsem si náhodou trochu nenaběhla.:-))Shodli jsme se doma,že je škoda je něčím kazit,nejlepší jsou jen s máslem.A ještě k něčemu se přiznám:těsto bylo na zadělávání dost tuhé,já zase dost líná,tak jsem to jen zamíchala a vůbec to nevadilo. :-p:-p:-p

Alexiss: :-D:-D:-D - ne, pracné nejsou a jsou mnohem lepší i zdravější než ty kupované. Dík za fotku :-K

Tématické fráze:
tatarkové pečivo, těsto na bagetky, bagetky, vyroba tatarky, vyroba Majolky®, domaci bagetky, recept na bagetu, jak se dělá tatarka, jak se dela tatarska omacka, jak se dela majoneza, housky s Majolkou®, jak udelat tatarku, recept na bagety, vyroba tatarske omacky, recept na bagetky, tatarkové housky, bageta recept, jak udělat Majolku®, tatarská omáčka recept, recept na výrobu tatarky

Suroviny:
voda, cukr, droždí, tatarská omáčka, mouka hladká, mouka polohrubá, sůl

Přidat fotografie receptu