Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Tatarkové bagetky pre Katarínku

Hodnocení receptu je 5,0 (83×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

cathleen cathleen

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie10 057 kJ /
2 404 kcal
Bílkoviny60,80 g
Tuky73,45 g
Vláknina20,70 g
Cholesterol 104 mg
Sodík 652 mg
Sůl1,60 g
Sacharidy364,50 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Z vody, cukru a droždí uděláme kvásek, když vzejde, přidáme ostatní suroviny a dobře vypracujeme těsto. Krok 2: Necháme ho vykynout, pak propracujeme, rozdělíme na 4 díly a z každého uděláme bagetu. Po nakynutí bagetky potřeme vejcem, posypeme semínky a popř. nařízneme nožem. Krok 3: Pečeme ve vyhřáté troubě asi 200-210°C/20-25 minut.

Zveřejněno 14. 9. 2009

Poznámka autorky cathleen

Díky tatarce jsou bagetky vláčné několik dnů a hezky voní.

Zdroj: http://www.pekarnomanie.cz/

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Tatarkové bagetky pre Katarínku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/l5rj

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Tatarkové bagetky pre Katarínku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/l5rj

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (115)

Lenika: to mám velikou radost, díky za zprávu :-K

Zatím nejlepší bagetky, jaké jsem pekla.<3 Moc jsme si pochutnali.:yes:

Severine : určitě :-)

Co se da pouzit jako alternativa k tatarce ? Bydlime ve Svajcu a tady ta neni. Da se pouzit majoneza? dik za odpoved

Daduli: :-) tak se na něj mrkni, je úžasné!:yes: A pokud ho nenajdeš, napiš, dám ti odkaz ;-)

cathleen: :-O ještě neviděla, ale tuším že ho mám nasdílené na fb, já jen motala jak mě napadlo :-D ale je fakt že první zmizli motané a nakonec rovné :-D

Daduli: děkuju :-8 Vidělas taky to arabské video různých zaplétání a motání? :yes:

:yes: sů bezvadné dělávám skoro ob den, akorát nikdy nestačila vložit fotku až dneska, ty jsou včerejší a trochu jsem si hrála s těstem, jinak dělám jen bagetky

Jitka:Jitko, 220 g vody odpovídá 220 ml vody. Jé, teď vidím, že už bylo odpovězeno, ale mazat už nebudu. Tak ať se podaří. Jsou opravdu moc dobré.;-)

děkuji,co nejdřív vyzkouším :-))

Jitka: 220 g vody = 220 ml. Protože jsem zjistila, že odměrky nebývají přesně značeny, vodu raději vážím než odměřuji ;-)

Prosím těch 220 g vody je kolik ml?:-O

Tak jsem dala vše do pekárny. Pekárna mi nejprve míchá a pak hřeje, tak doufám, že to přežijeme a s tatarkou se nic nestalo. Nicméně jsou moc dobré, určitě nepeču naposledy.

Coleta: dala bych max. 2, a to jeste kvuli te tatarce. Kdyby v nich bylo min.tuku, vybehly by urcite z 1-1,5 lzicky. Se susenym nepecu, tak ti to nereknu uplne presne. Ale snad to tak bude stacit :-)

cathleen: Prosím tě, kolik bych měla dát sušeného droždí? 2,5 kávové lžičky. Bude to odpoídat 25g čerstvého? Děkuji

ivulinka::-)děkuju, krása! Poměr cukru a soli jsem v receptu upravila ;-)

Coleta: pokud se bojíš předehřevu, frkni tam tu tatarku až během míchání. Hned, jak pečka začne mísit :-p

Cathleen, prosím, mohla bych je zadělat v pekárně? Trochu se bojím dát tu tatarku do pekárny :-) Díky

Ivuško, dnes jsem je pekla podruhé:-)
Poprve byly sladší než slanější, 15 gr cukru na těsto je pro nás mnoho, takže dnes jsem hodně ubrala a dala jen půl čaj. lž. cukru a dala jsem 1,5 č. lž. soli. Dnes jsou podle našich představ a těším se, až mi je dnes pochválí gratulanti.
Přidávám ti do sbírky několik pár mých obrázků, bod a jeden pochvalný komentář, děkuji za recept:-K

Právě jsem dopekla a jsou skvělé,díky za super recept!

pekla jsem hned dvakrát ráno a večer.Ráno na mě nezůstalo jsou moc dobré a jednoduché

Včera jsem pekla na grilovačku. Doporučuji...jsou výborné. Všichni chválili :-p . Určitě jsem nedělala naposled :-))

danielle72: :-)šikula:yes: Díky za fotky:-*

Bagetky sklidily úspěch :yes:;-)- nechtělo se mi na 1. Máje chodit do obchodu, tak jsem radši dopoledne zadělala těsto, po kterém jsem už dlouho pokukovala. Jsou vynikající - a až vypiluji tvar, budou ještě o fous lepší :-) Přidala jsme fotky;-)

snecek19::-Ojááá že za to můžu? Málo odoláváš:-D Díky za pochvalu:-K

Ach můj bože,tohle jsou naprosto dokonalé bagety,letos jsem se pořádně rozpekla a kdo za to asi může?Cathleen a její fantastické recepty;-):-K

Musím ještě jednou ocenit - :yes:. Jen jedna "výtka"- neušetřím nic, sní se teď u nás asi tak 4x více pečiva, než když jsem jej kupovala. Pekla jsem 6x za 8 dní! S pečivem nebo chlebem jsem neměla téměř žádné zkušenosti, ale už získávám odvahu a nedržím se úplně otrocky receptu - kombinuji různé druhy mouky, přidávám semínka, medvědí česnek, koriandr, místo tatarky Majolku®. :-p:-K:-K

cathleen:

cathleen:Díky za vynikající recept!Včera se zkoušel dle uvedené dávky a dnes se peče ze 2kg,takže netřeba komentáře a to je ta nejlepší pochvala :-p

cathleen: Ano,ano jdu na to dnes znovu,udělám menší,aby bylo více "patiček".Jestli jsem si náhodou trochu nenaběhla.:-))Shodli jsme se doma,že je škoda je něčím kazit,nejlepší jsou jen s máslem.A ještě k něčemu se přiznám:těsto bylo na zadělávání dost tuhé,já zase dost líná,tak jsem to jen zamíchala a vůbec to nevadilo. :-p:-p:-p

Alexiss: :-D:-D:-D - ne, pracné nejsou a jsou mnohem lepší i zdravější než ty kupované. Dík za fotku :-K

Absolutní úspěch!!! Po přečtení komentářů mi to nedalo a zkusila jsem. Slané pečivo moc často nedělám, připadalo mi to pracné, nebo nevím, proč. Nastává změna, bagety už nekoupím. Zabraly mi asi stejně času, jako dojet do Alberta, ale jsou lepší. Miláček měl boule za ušima. Moc, moc díky a bodík!!! :yes::yes::yes::-)):-)):-)):-K:-K:-K S dovolením přidávám další fotku k mnoha.

JANA62: :-))děkuju, Jani, i za fotky:-K

Jsou výborné,dělal jsem je už několikrát a dovolila jsem si přidat foto.:yes:Přidávám bodík:-)

Kykydee::-Ddíky....a doufám, že se na mě proto nezlobíš?;-):-D

Tak toto je něco naprosto úžasného.:-p Posílám bodík, včera jsem vyzkoušela a večer se mě můj muž zeptal jestli bych nemohla tyhle bagety "KUPOVAT" místo těch hrůz co předtím. Když jsem mu sdělila, že jsem je vlastnoručně upekla, tak mi dal úplný zákaz pečivo nakupovat. Jen chci pokotknout, že si doma často peču chlebík i houstičky,nicméně tento recept je famózní. Jen nemohu posoudit zda opravdu vydrží vláčné tak dlouho, jak autorka uvádí;-( protože nezbylo............:-)):-K:yes:

andrejika::-D fotku i bez dovolení! Děkuju za vyzkoušení!

Jsou výborné!!:-K:-K s dovolením připojuju fotku a :yes:

Tanule19, HankaCh, monikaK: :-))díky za vyzkoušení a Hani tobě navíc dík i za fotku!:-K

Jedním slovem,jsou skvělé!!!!:yes:

Výborné:yes:křupavé a uvnitř lehké jako peříčko:yes:dovolím si přidat fotku a bodík:-K

Dneska jsem se je odhodlala upéci a jsou skvělé:yes::-p

Asmera: jujda, kynuté pečivo musíš péct na vysokou teplotu, vkládat je do vyhřáté trouby. Peču je na 200-210°C, dopíšu i do receptu.

Z-zuzi:HOlky na kolik pečete bagetky. Včera jsem je pekla a zdály se mi nekřupavé. Já je pekla na 150 v předehřáté troubě. Díky za radu.:-?

Dnes jsem dělala a hned byly pryč!! Opravdu výborné.:yes: Ukládám a určitě budu dělat často. Bodík:-K:yes:

Sandra: Sandro, co znamená "nic moc"?:-))Copak těstu chybělo? Tuhé, bez chuti, drobivé.....? Jsi první, kdo se takto ozývá, tak by mě to zajímalo. Možná i proto, že máme každý tu "svou", jinou chuť a tobě bagetky nesedly?

Tématické fráze:
tatarkové pečivo, těsto na bagetky, bagetky, vyroba tatarky, vyroba Majolky®, domaci bagetky, recept na bagetu, jak se dělá tatarka, jak se dela tatarska omacka, jak se dela majoneza, housky s Majolkou®, jak udelat tatarku, recept na bagety, vyroba tatarske omacky, recept na bagetky, tatarkové housky, bageta recept, jak udělat Majolku®, tatarská omáčka recept, recept na výrobu tatarky

Suroviny:
voda, cukr, droždí, tatarská omáčka, mouka hladká, mouka polohrubá, sůl

Přidat fotografie receptu