Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Valašské škračky

Bramboráky s játrovou náplní představují originální spojení křupavých bramborových placek a bohaté, chuťově výrazné játrové směsi. Tento pokrm osloví milovníky tradiční kuchyně i ty, kteří hledají netradiční způsob, jak ozvláštnit oblíbený recept.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Handour Handour

Středně náročný

Doba přípravy 55 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 35 min

55 min (20 min příprava + 35 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Připravíme bramboráky: Brambory oloupeme, nastrouháme najemno a slijeme přebytečnou tekutinu. Krok 2: Přidáme 2 lžíce horkého mléka a zamícháme (těsto tolik nezhnědne). Dále přidáme prolisovaný česnek, vejce, dle chuti sůl a koření, dle potřeby mouku a dobře promícháme. Na sádle pečeme malé nebo velké bramboráky. Krok 3: Na druhé pánvi osmahneme na sádle nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme na proužky nakrájená játra, drcený kmín. Vše dusíme (pokud je potřeba podlijeme) do změknutí jater a vydušení veškeré tekutiny. Krok 4: V misce prošleháme vejce, sůl, pepř a nalijeme na játra. Dobře zamícháme, aby vejce játra obalila a ještě chvilku zahříváme, až vajíčka ztuhnou. Krok 5: Játrovou směs rozdělíme na bramboráčky a dle chuti přidáme ještě zeleninu.

TIP: Jak ochutit játra na cibulce - rady a tipy

Zveřejněno 31. 12. 2024

Poznámka autorky Handour

Specialita z Beskyd.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Valašské škračky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gJ7L9

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Valašské škračky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gJ7L9

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
játra vepřová, cibule, vejce, sádlo, sůl, kmín drcený, pepř mletý, brambory, česnek, vejce, mouka hladká, sůl, pepř mletý, majoránka, mléko, sádlo

Přidat fotografie receptu