Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Švédské křupavé perníčky Pepparkakor

Švédské perníčky Pepparkakor jsou podobné jako ty naše, české, jen jsou tenčí a křupavější. I postup přípravy je stejný. Tak neváhejte a vyzkoušejte, ať můžete porovnat, které vám víc chutnají. České nebo švédské?

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

PetraKaminska PetraKaminska

Středně náročný

Doba přípravy 35 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 5 min bez doby odležení

35 min (30 min příprava + 5 min tepelná úprava, bez doby odležení )

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Smícháme rozpuštěné máslo, cukr a med. Přidáme vodu, koření, sodu a mouku a vypracujeme hladké těsto, které necháme přes noc odpočinout v lednici. Krok 2: Troubu předehřejeme na 200 °C. Vyválíme těsto asi na 1–2 mm tenký plát, vykrajujeme tvary a pečeme asi 5 minut. Pozor, perníčky se velmi snadno připálí. Krok 3: Necháme na plechu až do vychladnutí, aby se nepolámaly.

TIP: Jak zdobit perníčky bílkovou polevou

Zveřejněno 1. 1. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Švédské křupavé perníčky Pepparkakor

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wpnmJ

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Švédské křupavé perníčky Pepparkakor

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wpnmJ

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
mouka hladká, cukr krystal, máslo, med, voda, koření do perníku, soda jedlá

Přidat fotografie receptu