Tradiční linecké cukroví
Linecké je stálicí mezi drobným cukrovím a pečeme ho k různým příležitostem. Liší se velikostí, použitými tvary i použitou marmeládou. Nejdůležitější však je u použitých surovin dodržet poměr 3:2:1 u hladké mouky, másla a cukru.
Postup přípravy
Krok 1: Ze všech ingrediencí vytvoříme hladké těsto, které necháme odpočinout v lednici zabalené do fólie minimálně hodinu.
Krok 2: Dostatečně studené těsto vyválíme (zároveň podsypáváme moučkovým cukrem) a vykrajujeme požadované tvary. Pečeme při 180 °C stupních asi 10 minut.
Krok 3: Po úplném vychladnutí promazáváme marmeládou (kterou lze smíchat se změklým máslem), slepujeme k sobě a posypeme moučkovým cukrem.
Zveřejněno 1. 1. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Tradiční linecké cukroví
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/yPprV
Moje poznámka
Tradiční linecké cukroví
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/yPprV
Nejnovější recepty
Kůzlečí roláda s nádivkou
Přidáno před 6 hodinami
Topinky se zajíčky
Přidáno před 9 hodinami
Velikonoční lívance
Přidáno před 10 hodinami
Kinder mléčný řez
Přidáno před 10 hodinami
Knedlíky ze žluté cukety s cuketovým zelí
Přidáno 16. 4. 2025 14:16
Fazole na mexický způsob
Přidáno 16. 4. 2025 13:28
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Zapečené brambory se šunkovými rolkami
Handour před 9 minutami
Nejlepší špenát
joanam před 3 hodinami
Kuře na medu
Lubos74 před 8 hodinami
Domácí nudle
Lubos74 před 8 hodinami
Dva beránci...
Santa Suzana21 před 8 hodinami
Čokoládová zmrzlina
Krys0760 před 10 hodinami
Budapešťská pomazánka II.
PetrZappa před 16 hodinami
Babiččin trhanec s jablky
eviii před 21 hodinami
Martinské rohlíčky
Fitulka před 22 hodinami
Suroviny:
mouka hladká,
máslo,
cukr moučkový,
žloutek,
cukr vanilkový,
šťáva citronová,
cukr moučkový,
marmeláda
Komentáře (1)