Tradiční linecké cukroví
Linecké je stálicí mezi drobným cukrovím a pečeme ho k různým příležitostem. Liší se velikostí, použitými tvary i použitou marmeládou. Nejdůležitější však je u použitých surovin dodržet poměr 3:2:1 u hladké mouky, másla a cukru.
Postup přípravy
Krok 1: Ze všech ingrediencí vytvoříme hladké těsto, které necháme odpočinout v lednici zabalené do fólie minimálně hodinu.
Krok 2: Dostatečně studené těsto vyválíme (zároveň podsypáváme moučkovým cukrem) a vykrajujeme požadované tvary. Pečeme při 180 °C stupních asi 10 minut.
Krok 3: Po úplném vychladnutí promazáváme marmeládou (kterou lze smíchat se změklým máslem), slepujeme k sobě a posypeme moučkovým cukrem.
Zveřejněno 1. 1. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Tradiční linecké cukroví
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/yPprV
Moje poznámka
Tradiční linecké cukroví
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/yPprV
Nejnovější recepty
Tatranský řízek
Přidáno před 14 hodinami
Hovězí několika pepřů
Přidáno před 16 hodinami
Mexický závitek
Přidáno před 16 hodinami
Debrecínská pečeně z pomalého hrnce
Přidáno před 17 hodinami
Vepřová plec na česneku z pomalého hrnce
Přidáno před 17 hodinami
Zapečené těstoviny s rybičkou z konzervy
Přidáno před 18 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Louis Armstrong miloval čínskou kuchyni i italské špagety. A protože byl velký jedlík, váhu si udržoval za pomoci projímadel
Kinder vejce slaví 50 let a rozdává tisíce eur: Na počátku však byly pochybnosti a známá sladkost z čokolády málem nešla do prodeje
Jak na perfektní nastavovanou kaši: Staročeská příloha se neobejde bez majoránky a česneku
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Katův šleh III.
mafinka888 před 2 minutami
Hovězí na česneku
elopin před 12 minutami
Pstruh na másle
JanPaul před 1 hodinou
Stařenčiny fazole
Kratule před 2 hodinami
Hrnková buchta s tvarohem
ZdeninaL. před 2 hodinami
Škvarkové placky
PKn07 před 14 hodinami
Segedínský guláš
pe3cek před 16 hodinami
Vepřová plec na medové hořčici
pe3cek před 16 hodinami
Milánská omáčka k těstovinám se sýrem
PaveL2002 před 17 hodinami
Dýňová polévka
PaveL2002 před 17 hodinami
Suroviny:
mouka hladká,
máslo,
cukr moučkový,
žloutek,
cukr vanilkový,
šťáva citronová,
cukr moučkový,
marmeláda
Komentáře (1)