Dýňové vafle
Pokud si o rádi vychutnáváte sladkou snídani, vyzkoušejte i tyto výborné vafle, které vám zpříjemní začátek nového dne. Díky sladké chuti dýně do nich není nutné přidávat cukr. Podáváme je podle chuti například s ovocem nebo čokoládou.
Postup přípravy
Krok 1: Dýni zbavíme semínek, máslovou oloupeme, u hokaido to není třeba. Nakrájíme ji na větší kostky a uvaříme je v hrnci s vodou doměkka, zabere to jen pár minut.
Krok 2: Po uvaření odebereme část vody, ve které se dýně vařila, a dýni scedíme. Ponorným mixérem ji rozmixujeme dohladka, podle potřeby můžeme pyré naředit trochou vody. Není nutné, aby bylo příliš tuhé, není však ani žádoucí tekutá konzistence. Pyré promícháme se skořicí a cukrem.
Krok 3: Do mísy vyklepneme vejce a prošleháme je se 100 ml mléka. Poté vmícháme pyré a ovesnou mouku s kypřicím práškem, dle potřeby případně přilijeme ještě trochu mléka a pořádně promícháme.
Krok 4: Těsto dáme vždy po částech do vaflovače a osmažíme vafle.
Krok 5: Podáváme je podle chuti například oslazené medem nebo javorovým či čekankovým sirupem, přelité rozpuštěnou čokoládou, popř. je můžeme servírovat s ovocem, jogurtem, tvarohem nebo ricottou či doslazené marmeládou či povidly.
Zveřejněno 2. 1. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Dýňové vafle
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Nk7LL
Moje poznámka
Dýňové vafle
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Nk7LL
Nejnovější recepty
Kuřecí paličky v jogurtu s domácími hranolky
Přidáno před 12 hodinami
Brokolicová pomazánka s cottagem (i pro diabetiky)
Přidáno před 12 hodinami
Krémová květákovo-mrkvová polévka s vejcem (pro diabetiky)
Přidáno před 13 hodinami
Tropický chia pudink
Přidáno před 14 hodinami
Smetanová omáčka z kořenové zeleniny s masovými kuličkami
Přidáno před 14 hodinami
Kuřecí Vesuvio s hráškem a bramborami z jedné pánve
Přidáno před 16 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Čaj o páté? Kořeněné sušenky podle Josefa Maršálka voní skořicí a s krémem z bílé čokolády chutnají božsky
Oharková omáčka je klenotem jihomoravské kuchyně: Sladkokyselá chuť, zjemněná smetanou, skvěle ladí k plátku hovězího
Perfektní brokolicová polévka krok za krokem: Lepší chuť dodá orestovaná kořenová zelenina a správný druh sýru
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Lískooříškové sušenky I
MartinkaM před 4 hodinami
Pomerančové crinkles sušenky
MartinkaM před 4 hodinami
Snadný štrúdl
mismi před 4 hodinami
Kuřecí kousky v těstovinách z jedné pánve
bohdana před 6 hodinami
Zapečené brambory s Nivou a pórkem
Pavel Janak před 10 hodinami
Dršťková polévka z hlívy ústřičné
SarkastickyKocour před 10 hodinami
Kokosové palačinky s jablečnou náplní
AndreaAbb před 11 hodinami
Gulášová polévka II.
Eva80 před 11 hodinami
Jihočeský kočičák (lepenice)
Bazo66 před 11 hodinami
Vepřové srdce na slanině
vladhn před 13 hodinami
Suroviny:
vejce,
mléko,
mouka ovesná,
skořice,
kypřící prášek,
cukr třtinový
Komentáře (1)