Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rychlý silvestrovský sulc

Rychlý silvestrovský sulc je ideální pochoutkou na poslední večer v roce. K přípravě využijete přebytky vařeného masa a vývaru, a dokonce ani zelenina z nakládaných okurek nepřijde nazmar. Tato tradiční lahůdka bude hvězdou každého slavnostního stolu.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

maris maris

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 30 min

30 min (30 min příprava)

Suroviny pro 3 porce

3porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Maso nakrájíme na drobné kousky, mírně osolíme a vložíme do misky. Krok 2: Slijeme lák z okurek, cibuli a kolečka mrkve (pokud tam jsou) přidáme k masu. Okurky nakrájíme nadrobno a vše promícháme. Krok 3: Aspik připravíme podle návodu (nebo ve 200 ml horké vody necháme rozpustit želatinu, důkladně zamícháme a dolijeme asi 200 ml zcezeného láku). Krok 4: Připraveným vlažným aspikem zalijeme maso a dáme do chladu ztuhnout.

TIP: Dobroty z aspiku, sulce či huspeniny - výběr receptů

Zveřejněno 2. 1. 2025

Poznámka autorky maris

Zbyl mi kousek z tradičního silvestrovského ovaru a hledala jsem jeho využití. Z vývaru jsem připravila polévku, proto jsem použila želatinu.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rychlý silvestrovský sulc

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/73D1w

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rychlý silvestrovský sulc

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/73D1w

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
koleno vepřové, okurky sterilované, želatina, okurka čerstvá, sůl

Přidat fotografie receptu