Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Gratinovaný květák s mandlemi a sýrem

Květák je univerzální zeleninou, ze které připravíte různorodé pokrmy. Inspirujte se v tomto receptu a zapečte květák v lahodném krémovém bešamelu. Povrch posypaný mandlemi a sýrem dodá celému pokrmu skvělou chuť.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

MartinaMin

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Květák rozebereme na růžičky a uvaříme do poloměkka v osolené vodě. Krok 2: Mezitím připravíme bešamel. Na másle krátce osmažíme hladkou mouku do růžova a odstavíme z plotny. Zalijeme mlékem, ve kterém mouku důkladně rozmícháme. Ochutíme solí a strouhaným muškátovým oříškem. Poté povaříme, aby omáčka zhoustla. Krok 3: Uvařený květák vložíme do zapékací mísy vymazané máslem a zalijeme bešamelem. Zapékáme bez zakrytí při 200 °C. Krok 4: Před koncem pečení posypeme mandlemi, které jsme oloupali ze slupky a nasekali na větší kousky. Zároveň posypeme i strouhaným sýrem. Pečeme dozlatova. Krok 5: Před servírováním necháme zapečenou směs chvíli stát, bude se dát lépe krájet. Podáváme s bramborem.

Zveřejněno 4. 1. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Gratinovaný květák s mandlemi a sýrem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/9r31P

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Gratinovaný květák s mandlemi a sýrem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/9r31P

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Suroviny:
květák, mléko, máslo, mouka hladká, ořech muškátový strouhaný, mandle, sýr tvrdý, sůl, brambory

Přidat fotografie receptu