Vepřová plec podle mnicha z Bačkovského kláštera
Tento pokrm je inspirovaný starobylými recepty, které kladou důraz na jednoduchost a plnou chuť. Šťavnaté maso, voňavé koření a pomalé dušení vytváří chuť, která vás přenese do klášterní kuchyně plné tradic.
Postup přípravy
Krok 1: Plátky masa naklepeme, jemně okořeníme kořenící směsí, vložíme do mísy promneme se čtyřmi lžícemi oleje, aby byly plátky celé obalené olejem a uložíme do lednice na hodinu odpočinout.
Krok 2: Cibuli nakrájíme na půlměsíčky, papriky na silnější proužky, rajčata na osminky.
Krok 3: V hlubší pánvi rozpálíme olej, plátky masa zprudka opečeme z obou stran, vyjmeme a uložíme do tepla.
Krok 4: Na výpeku osmažíme cibuli a papriky, přidáme rajský protlak, paprikovou pastu a vývar, provaříme, vrátíme maso, stáhneme příkon tepla na polovinu a podusíme do změknutí masa, nakonec přidáme rajčata. Zelenina by neměla být úplně rozvařená.
Krok 5: Hotové jídlo by mělo mít menší množství šťávy, nemělo by plavat. Dochutíme solí a pepřem dle vlastní chuti. Podáváme s rýží nebo vařeným bramborem, případně chlebem. Posypeme jarní cibulkou nebo petrželkou.
Zveřejněno 2. 1. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vepřová plec podle mnicha z Bačkovského kláštera
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/0RAY7
Moje poznámka
Vepřová plec podle mnicha z Bačkovského kláštera
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/0RAY7
Nejnovější recepty
Kefírová bublanina
Přidáno před 3 hodinami
Salát z pečené červené řepy I
Přidáno před 4 hodinami
Kuřecí kousky na medu s mandlemi
Přidáno před 6 hodinami
Rajčatová polévka s tofu knedlíčky
Přidáno před 7 hodinami
Bramborové nočky s karamelovou strouhankou
Přidáno před 8 hodinami
Ovesná kaše s čokoládou a borůvkami
Přidáno před 9 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Louis Armstrong miloval čínskou kuchyni i italské špagety. A protože byl velký jedlík, váhu si udržoval za pomoci projímadel
Kinder vejce slaví 50 let a rozdává tisíce eur: Na počátku však byly pochybnosti a známá sladkost z čokolády málem nešla do prodeje
Jak na perfektní nastavovanou kaši: Staročeská příloha se neobejde bez majoránky a česneku
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Zapečená krkovička podle magazínu Albert
Skrabi před 1 hodinou
Kmínová polévka s bramborem a růžičkovou kapustou
Tonja před 2 hodinami
Kanellbular - skořicové šneky
Bumbikm před 3 hodinami
Mletý hovězí "biftek" s pepřovou omáčkou
PetrKaspar před 3 hodinami
Kuřecí stehna pečená na bramborách a žampionech
Oskeruska před 4 hodinami
Rajská omáčka s masovými kuličkami
grimova.eva před 4 hodinami
Strakonické "štrúdle"
bretka před 4 hodinami
Lahodné dušené hlávkové zelí
elopin před 5 hodinami
Hovězí na česneku
elopin před 5 hodinami
Avokádový tataráček
HankaR. před 5 hodinami
Suroviny:
maso vepřové,
cibule,
paprika čerstvá červená,
paprika čerstvá žlutá,
paprika čerstvá zelená,
protlak rajčatový,
pasta papriková,
rajče,
olej,
olej,
cibulka jarní,
vývar masový,
sůl,
pepř mletý
Komentáře (2)