Čočka na kyselo s houbovou čalamádou
Klasickou čočku na kyselo můžete vylepšit čalamádou s houbami a podávat s volským okem, uzeným masem, párkem či klobásou. Přestože čočka patří mezi úsporná jídla, díky čalamádě z ní vytvoříte pokrm, který polahodí nejen žaludku, ale i oku.
Postup přípravy
Krok 1: Čočku povaříme s bobkovým listem a novým kořením dle návodu (asi 30 minut). Vývar slijeme a později použijeme.
Krok 2: Na sádle osmahneme nakrájenou cibuli. Až zesklovatí, přidáme mouku, ještě chvilku osmahneme, zředíme 200 ml vývaru z čočky (můžeme také použít lák z okurek) a za častého míchání dobře provaříme.
Krok 3: Přidáme čočku, vše opepříme, osolíme, dochutíme octem a podle potřeby cukrem. Pokud je čočka příliš hustá, přidáme ještě vývar.
Krok 4: Do hotové čočky přidáme scezenou čalamádu a ještě prohřejeme.
Krok 5: Čočku můžeme posypat osmaženou cibulkou a podávat s volským okem, uzeným masem, párkem nebo klobásou.
Zveřejněno 2. 1. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Čočka na kyselo s houbovou čalamádou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mZ7Op
Moje poznámka
Čočka na kyselo s houbovou čalamádou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mZ7Op
Nejnovější recepty
Kefírová bublanina
Přidáno před 5 hodinami
Salát z pečené červené řepy I
Přidáno před 5 hodinami
Kuřecí kousky na medu s mandlemi
Přidáno před 8 hodinami
Rajčatová polévka s tofu knedlíčky
Přidáno před 9 hodinami
Bramborové nočky s karamelovou strouhankou
Přidáno před 10 hodinami
Ovesná kaše s čokoládou a borůvkami
Přidáno před 11 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Louis Armstrong miloval čínskou kuchyni i italské špagety. A protože byl velký jedlík, váhu si udržoval za pomoci projímadel
Kinder vejce slaví 50 let a rozdává tisíce eur: Na počátku však byly pochybnosti a známá sladkost z čokolády málem nešla do prodeje
Jak na perfektní nastavovanou kaši: Staročeská příloha se neobejde bez majoránky a česneku
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Králík s vepřovými výpečky na černém pivu
Sahula před 1 hodinou
Zapečená krkovička podle magazínu Albert
Skrabi před 2 hodinami
Kmínová polévka s bramborem a růžičkovou kapustou
Tonja před 4 hodinami
Kanellbular - skořicové šneky
Bumbikm před 4 hodinami
Mletý hovězí "biftek" s pepřovou omáčkou
PetrKaspar před 4 hodinami
Kuřecí stehna pečená na bramborách a žampionech
Oskeruska před 5 hodinami
Rajská omáčka s masovými kuličkami
grimova.eva před 5 hodinami
Strakonické "štrúdle"
bretka před 6 hodinami
Lahodné dušené hlávkové zelí
elopin před 6 hodinami
Hovězí na česneku
elopin před 6 hodinami
Suroviny:
čočka,
cibule,
sádlo,
mouka hladká,
sůl,
pepř mletý,
bobkový list,
koření nové koření,
ocet,
cukr,
čalamáda
Komentáře (1)