Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Čočka na kyselo s houbovou čalamádou

Klasickou čočku na kyselo můžete vylepšit čalamádou s houbami a podávat s volským okem, uzeným masem, párkem či klobásou. Přestože čočka patří mezi úsporná jídla, díky čalamádě z ní vytvoříte pokrm, který polahodí nejen žaludku, ale i oku.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Handour Handour

Středně náročný

Doba přípravy 70 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 50 min

70 min (20 min příprava + 50 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Čočku povaříme s bobkovým listem a novým kořením dle návodu (asi 30 minut). Vývar slijeme a později použijeme. Krok 2: Na sádle osmahneme nakrájenou cibuli. Až zesklovatí, přidáme mouku, ještě chvilku osmahneme, zředíme 200 ml vývaru z čočky (můžeme také použít lák z okurek) a za častého míchání dobře provaříme. Krok 3: Přidáme čočku, vše opepříme, osolíme, dochutíme octem a podle potřeby cukrem. Pokud je čočka příliš hustá, přidáme ještě vývar. Krok 4: Do hotové čočky přidáme scezenou čalamádu a ještě prohřejeme. Krok 5: Čočku můžeme posypat osmaženou cibulkou a podávat s volským okem, uzeným masem, párkem nebo klobásou.

TIP: Jak vařit čočku

Zveřejněno 2. 1. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Čočka na kyselo s houbovou čalamádou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mZ7Op

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Čočka na kyselo s houbovou čalamádou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mZ7Op

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
čočka, cibule, sádlo, mouka hladká, sůl, pepř mletý, bobkový list, koření nové koření, ocet, cukr, čalamáda

Přidat fotografie receptu