Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Květákový dhál

Dhál je tradiční indické luštěninové jídlo, obvykle připravované z čočky. Díky výraznému koření krásně voní. Zeleninu můžeme různě obměňovat, skvěle chutná například s květákem. Dhál podáváme s indickým chlebem.

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

poslirecept poslirecept

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 30 min

40 min (10 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Olej rozehřejeme v hrnci se silným dnem. Přidáme oloupanou a nakrájenou cibuli, česnek a karí pastu. Restujeme za stálého míchání asi 4 minuty. Krok 2: Přisypeme čočku a rozmícháme ji s karí pastou tak, aby se v ní celá obalila. Zalijeme vývarem a vmícháme protlak. Dusíme pod pokličkou na mírném plamenu 15 minut. Krok 3: Zvýšíme teplotu a vsypeme nakrájený květák. Opět dusíme přiklopené asi 12 minut. Krok 4: Vmícháme nasekaný koriandr a podáváme s jogurtem a indickým chlebem.

TIP: Jak připravit indický chléb naan

Zveřejněno 4. 1. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Květákový dhál

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/zpqvr

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Květákový dhál

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/zpqvr

Komentáře (2)

Bude-li, a on bude, kvetak, bude dal! :-) Miluju ho jako takovy, i z hnede cocky, uvarim s potesenim i podle tveho receptu! (y)

To vypadá moc dobře, květák mám moc ráda, vyzkouším.

Suroviny:
olej, cibule, česnek, pasta kari, čočka červená, vývar zeleninový, protlak rajčatový, květák, koriandr, jogurt bílý, chléb

Přidat fotografie receptu