Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kedlubnovo-bramborový gratin

Gratinované pokrmy jsou velmi oblíbené a není divu. Na povrchu je zdobí lahodná nazlátlá krusta. Tento pokrm připravíme velmi snadno. Plátky brambor a kedlubny zalijeme smetanovou směsí, na závěr posypeme sýrem a zapečeme.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Středně náročný

Doba přípravy 95 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 80 min

95 min (15 min příprava + 80 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Brambory oškrábeme, kedlubny oloupeme a obojí nakrájíme na tenké plátky. Krok 2: Smetanu prošleháme s mlékem, přidáme tymián, prolisovaný česnek, muškátový květ, sůl, pepř a vše přivedeme k varu. Hrnec odstavíme a vmícháme 2/3 nastrouhaného sýra. Krok 3: Zapékací mísu vymažeme máslem a rozprostřeme do ní bramborové plátky promíchané s kedlubnovými. Krok 4: Zalijeme je připravenou smetanovou směsí, zakryjeme alobalem a pečeme při 200 °C asi 1 hodinu. Krok 5: Pak alobal odstraníme a navrch nasypeme zbylý nastrouhaný sýr. Zapékáme ještě asi 15 minut. Krok 6: Nakonec ozdobíme plátky ředkviček a polníčkem.

TIP: Další oblíbené gratinované pokrmy

Zveřejněno 4. 1. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kedlubnovo-bramborový gratin

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/AD8NB

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kedlubnovo-bramborový gratin

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/AD8NB

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (1)

To vypadá moc dobře

Suroviny:
brambory, kedlubna, smetana, mléko, tymián, česnek, květ muškátový, sůl, pepř mletý, sýr parmazán strouhaný, máslo, ředkvičky, polníček

Přidat fotografie receptu