Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pohanková kaše s grilovanou hruškou

Lahodná pohanková kaše s grilovanou hruškou a smetanovým jogurtem osladí vaše ráno a budete na ni vzpomínat celý den. Pro její přípravu je nejvhodnější lámanka, protože se nemusí dlouho vařit. Pohanková kaše poteší i ty, kteří musí dodržovat bezlepkovou dietu.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

petra.herova

Snadný

Doba přípravy 35 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 20 min

35 min (15 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Pohanku přebereme a propláchneme. Dáme ji do hrnce a zalijeme mlékem a vodou. Lehce osolíme a přivedeme k varu. Krok 2: Poté stáhneme plamen a za občasného míchání uvaříme pohanku doměkka. Trvá to asi 15-20 minut.  Krok 3: Mezitím omyjeme a oloupeme hrušky, podélně je rozpůlíme a vykrojíme jádřince. Hrušky nakrájíme na plátky tak, abychom měli alespoň 2 plátky hrušky na porci. Zbytky hrušek nakrájíme na malé kousky a odložíme stranou.  Krok 4: Na pánvi rozehřejeme máslo a plátky hrušek na něm lehce opečeme z obou stran. Ke konci vaření pohanky do ní vmícháme malé kousky hrušek.  Krok 5: Hotovu pohankovou kaši rozdělíme na talíře, polijeme ji smetanovým jogurtem, ozdobíme plátky opečené hrušky a vše přelijeme medem.

TIP: Sladké kaše k snídani

Zveřejněno 4. 1. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pohanková kaše s grilovanou hruškou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/68YW7

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pohanková kaše s grilovanou hruškou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/68YW7

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Suroviny:
pohanka lámanka, mléko, voda, sůl, hruška, máslo, jogurt smetanový, med

Přidat fotografie receptu