Pohanková kaše s grilovanou hruškou
Lahodná pohanková kaše s grilovanou hruškou a smetanovým jogurtem osladí vaše ráno a budete na ni vzpomínat celý den. Pro její přípravu je nejvhodnější lámanka, protože se nemusí dlouho vařit. Pohanková kaše poteší i ty, kteří musí dodržovat bezlepkovou dietu.
Postup přípravy
Krok 1: Pohanku přebereme a propláchneme. Dáme ji do hrnce a zalijeme mlékem a vodou. Lehce osolíme a přivedeme k varu.
Krok 2: Poté stáhneme plamen a za občasného míchání uvaříme pohanku doměkka. Trvá to asi 15-20 minut.
Krok 3: Mezitím omyjeme a oloupeme hrušky, podélně je rozpůlíme a vykrojíme jádřince. Hrušky nakrájíme na plátky tak, abychom měli alespoň 2 plátky hrušky na porci. Zbytky hrušek nakrájíme na malé kousky a odložíme stranou.
Krok 4: Na pánvi rozehřejeme máslo a plátky hrušek na něm lehce opečeme z obou stran. Ke konci vaření pohanky do ní vmícháme malé kousky hrušek.
Krok 5: Hotovu pohankovou kaši rozdělíme na talíře, polijeme ji smetanovým jogurtem, ozdobíme plátky opečené hrušky a vše přelijeme medem.
Zveřejněno 4. 1. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pohanková kaše s grilovanou hruškou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/68YW7
Moje poznámka
Pohanková kaše s grilovanou hruškou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/68YW7
Nejnovější recepty
Rychlé knedlíky se sýrem z mikrovlnné trouby
Přidáno před 2 hodinami
Filé s brokolicí pro diabetiky
Přidáno před 2 hodinami
Knedlíky s vejcem z mikrovlnné trouby
Přidáno před 3 hodinami
Knedlíky s koprem z mikrovlnné trouby
Přidáno před 3 hodinami
Houbové knedlíky z mikrovlnné trouby
Přidáno před 3 hodinami
Cuketové knedlíky s uzeným masem z mikrovlnné trouby
Přidáno před 3 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Falešný smažák pro lenochy: Hrnková verze populárního pokrmu nejde zkazit a zaujme svou skvělou chutí
Bramborové placky pekáčky se dřív pekly na peci. Udělat se dají i na obyčejné pánvi na sporáku a nejlepší jsou nasladko
Jak udělat z rajské omáčky polévku? Trochu ji naředit vhodným vývarem a pomocí bylinek podpořit její přirozenou chuť
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Rybízová marmeláda
Cejenka před 5 minutami
Zapékané vajíčkové chlebíčky / tousty
Veronika.Hrozna před 2 hodinami
Zapečená krkovička podle magazínu Albert
upavla před 2 hodinami
Pochoutkový salát retro (podle ČSN z roku 1976)
barypb před 4 hodinami
(Ne)obyčejné brambůrky
barypb před 4 hodinami
Francouzské brambory
Marek_Bláha před 6 hodinami
Jelítková polévka
Kajkajak před 7 hodinami
Hrstková polévka
TondaJ před 9 hodinami
Ševcovský mls II.
phnevsa před 10 hodinami
Bramborové knedlíky s rohlíkem
Mizera před 10 hodinami
Suroviny:
pohanka lámanka,
mléko,
voda,
sůl,
hruška,
máslo,
jogurt smetanový,
med
Komentáře (1)