Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřové biftečky s květákovou omáčkou

Nevíte, co dobrého si dát k obědu? Šťavnaté vepřové placičky s jemnou květákovou omáčkou jsou skvělá volba. Zlatavé placičky krásně voní a lahodná květáková omáčka je dobře doplňuje.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Středně náročný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 30 min

40 min (10 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Nejdříve na kostky nakrájíme rohlíky, vložíme je do mísy a zalijeme mlékem. Necháme je asi deset minut nasáknout, pak je rukama prohněteme, přidáme k nim mleté maso, vejce a dochutíme solí, pepřem a drceným kmínem. Důkladně směs promícháme. Krok 2: Na pánvi rozehřejeme rostlinný olej, z masové směsi tvarujeme biftečky, které z obou stran asi 3 minuty opékáme. Krok 3: Na omáčku nakrájíme květák na drobné kousky. Zalijeme ho vodou tak, aby byl jen ponořený, a osolíme. Vaříme 10 minut. Krok 4: Z másla a mouky osmažíme jíšku, kterou přidáme ke květáku a přilijeme mléko. Ještě asi pět minut povaříme. Dochutíme solí, pepřem a špetkou muškátového květu. Krok 5: Servírujeme s vařenými bramborami.

Zveřejněno 5. 1. 2025

Poznámka autora poslirecept

Místo květáku můžeme použít brokolici.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřové biftečky s květákovou omáčkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/82X3l

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřové biftečky s květákovou omáčkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/82X3l

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
maso vepřové mleté, rohlík, mléko, vejce, olej rostlinný, sůl, pepř mletý, kmín drcený, sůl, pepř mletý, květ muškátový, mléko, mouka hladká, máslo, květák

Přidat fotografie receptu