Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Smažený platýs s bramborovo-brokolicovými noky

Tento jednoduchý oběd zachutná i těm, kdo brokolici nemají příliš v lásce. Smaženého platýse podáváme s nočky, které připravíme ze šťouchaných brambor a brokolice. Díky sýru jsou nočky lahodné.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Středně náročný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 30 min

40 min (10 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Filety platýse zakápneme citronovou šťávou, jemně ochutíme kořením na ryby a zprudka osmažíme na rozpuštěném másle s olejem. Krok 2: Brambory oloupeme a uvaříme v osolené vodě. 6 minut před koncem varu k nim přidáme růžičky brokolice. Krok 3: Po uvaření brambory a brokolici scedíme, rozmačkáme šťouchadlem na brambory a do takto vzniklé kaše vmícháme nastrouhaný eidam. Podle chuti můžeme dosolit.  Krok 4: Lžící vytvarujeme noky a klademe je na talíře. Přidáme rybu. Jídlo podáváme se zeleninovou oblohou.

TIP: Další recepty s rybami

Zveřejněno 5. 1. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Smažený platýs s bramborovo-brokolicovými noky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/9r39P

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Smažený platýs s bramborovo-brokolicovými noky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/9r39P

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Suroviny:
koření, máslo, olej, brambory, brokolice, sýr eidam, šťáva citronová, sůl

Přidat fotografie receptu