Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Valašská kyselica II.

Tato polévka vám dodá sílu, příjemně zasytí krásně zahřeje v zimních dnech a pomůže v boji s nemocí. Tradiční valašská kyselica z uzeného žebra s kysaným zelím, brambory a kousky uzeného masa, vás zajisté osloví svou chutí.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

jirka__oficialni jirka__oficialni

Středně náročný

Doba přípravy 75 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 60 min

75 min (15 min příprava + 60 min tepelná úprava)

Suroviny pro 5 porcí

5porcí

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Maso dáme do hrnce s vodou přidáme koření a uvaříme doměkka. Uvařené maso vyndáme obereme a natrháme na menší kousky. Krok 2: Zelí překrájíme. Připravíme jíšku. V pánvi na rozpáleném oleji orestujeme mouku dožluta. Krok 3: Vývar přecedíme přidáme do něho překrájené zelí a světlou jíšku, důkladně rozmícháme a vaříme 25 minut. Krok 4: Brambory nakrájíme na kostičky a uvaříme zvlášť v osolené vodě doměkka. Krok 5: Obrané a natrhané maso opečeme nasucho na pánvi lehce dozlatova. Krok 6: Do polévky přilijeme smetanu, přidáme zakysanou smetanu rozmícháme a 5 minut povaříme. Krok 7: Pak přidáme opečené maso, prolisovaný česnek, majoránku a nakonec přidáme uvařené brambory.

TIP: Jak se vaří tradiční valašská kyselica?

Zveřejněno 4. 1. 2025

Poznámka autora jirka_…

.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Valašská kyselica II.

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lY8Rl

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Valašská kyselica II.

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lY8Rl

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
žebra, pepř, koření nové koření, bobkový list, zelí kysané, olej, mouka hladká, brambory, smetana ke šlehání, smetana zakysaná, česnek, majoránka, sůl

Přidat fotografie receptu