Valašská kyselica II.
Tato polévka vám dodá sílu, příjemně zasytí krásně zahřeje v zimních dnech a pomůže v boji s nemocí. Tradiční valašská kyselica z uzeného žebra s kysaným zelím, brambory a kousky uzeného masa, vás zajisté osloví svou chutí.
Postup přípravy
Krok 1: Maso dáme do hrnce s vodou přidáme koření a uvaříme doměkka. Uvařené maso vyndáme obereme a natrháme na menší kousky.
Krok 2: Zelí překrájíme. Připravíme jíšku. V pánvi na rozpáleném oleji orestujeme mouku dožluta.
Krok 3: Vývar přecedíme přidáme do něho překrájené zelí a světlou jíšku, důkladně rozmícháme a vaříme 25 minut.
Krok 4: Brambory nakrájíme na kostičky a uvaříme zvlášť v osolené vodě doměkka.
Krok 5: Obrané a natrhané maso opečeme nasucho na pánvi lehce dozlatova.
Krok 6: Do polévky přilijeme smetanu, přidáme zakysanou smetanu rozmícháme a 5 minut povaříme.
Krok 7: Pak přidáme opečené maso, prolisovaný česnek, majoránku a nakonec přidáme uvařené brambory.
Zveřejněno 4. 1. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Valašská kyselica II.
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lY8Rl
Moje poznámka
Valašská kyselica II.
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lY8Rl
Nejnovější recepty
Cibulačka s houbami
Přidáno před 36 minutami
Placky z dýně hokaido
Přidáno před 1 hodinou
Těstovinový salát s tuňákem a rajčaty
Přidáno před 2 hodinami
Italský koláč s brokolicí
Přidáno před 3 hodinami
Krkonošské holubky
Přidáno před 22 hodinami
Zeleninová rýže s cuketou
Přidáno před 22 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Polévka s drožďovými knedlíčky: Silný vývar s chuťově výraznými a vydatnými knedlíčky dokonale zasytí i skvěle zahřeje
Jak využít zázvor? Pikantní koření se hodí do „číny” i polévek, čaj z něj krásně zahřeje a kandovaný zázvor je zdravá dobrota
Pět levných večeří na všední den: Polévka couračka, kroupový šoulet nebo buřtguláš vyjdou do 30 Kč na jednu porci
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Podmáslová zelňačka s houbami
TondaJ před 1 hodinou
Desetivteřinová majonéza
phnevsa před 2 hodinami
Gulášová polévka z mletého masa
Swarofka před 2 hodinami
Máslová vánočka z pěti pramenů
Petule123 před 3 hodinami
"Gulášovka" s kroupami
Fitulka před 4 hodinami
Sýrovo-česneková pomazánka na chlebíčky
Moanka před 7 hodinami
Hermelínová polévka
Kajkajak před 18 hodinami
Brokolicová polévka
KepiCZ před 18 hodinami
Krkovice na houbách a kapiích
romanka1009 před 20 hodinami
Srnčí medailonky
Veronika.Hrozna před 20 hodinami
Suroviny:
žebra,
pepř,
koření nové koření,
bobkový list,
zelí kysané,
olej,
mouka hladká,
brambory,
smetana ke šlehání,
smetana zakysaná,
česnek,
majoránka,
sůl
Komentáře