Valašská kyselica II.
Tato polévka vám dodá sílu, příjemně zasytí krásně zahřeje v zimních dnech a pomůže v boji s nemocí. Tradiční valašská kyselica z uzeného žebra s kysaným zelím, brambory a kousky uzeného masa, vás zajisté osloví svou chutí.
Postup přípravy
Krok 1: Maso dáme do hrnce s vodou přidáme koření a uvaříme doměkka. Uvařené maso vyndáme obereme a natrháme na menší kousky.
Krok 2: Zelí překrájíme. Připravíme jíšku. V pánvi na rozpáleném oleji orestujeme mouku dožluta.
Krok 3: Vývar přecedíme přidáme do něho překrájené zelí a světlou jíšku, důkladně rozmícháme a vaříme 25 minut.
Krok 4: Brambory nakrájíme na kostičky a uvaříme zvlášť v osolené vodě doměkka.
Krok 5: Obrané a natrhané maso opečeme nasucho na pánvi lehce dozlatova.
Krok 6: Do polévky přilijeme smetanu, přidáme zakysanou smetanu rozmícháme a 5 minut povaříme.
Krok 7: Pak přidáme opečené maso, prolisovaný česnek, majoránku a nakonec přidáme uvařené brambory.
Zveřejněno 4. 1. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Valašská kyselica II.
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lY8Rl
Moje poznámka
Valašská kyselica II.
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lY8Rl
Nejnovější recepty
Kachna s jarní nádivkou
Přidáno před 3 hodinami
Vaječná tlačenka s červenou kapií
Přidáno před 8 hodinami
Masové drůbeží kuličky v houbové omáčce
Přidáno před 11 hodinami
Nepečený Míša do skleničky
Přidáno před 12 hodinami
Segedínský závitek
Přidáno 9. 4. 2025 16:32
Plněný vepřový bůček s mletým masem a klobásou
Přidáno 9. 4. 2025 16:20
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuřecí játra s protlakem a zeleninou
alcerm před 1 hodinou
Hlíva ústřičná na paprice a fazolkách
mikii před 1 hodinou
Těsto na pizzu
zateckajosef6 před 1 hodinou
Boloňské špagety
Andyzvesnice před 3 hodinami
Cizrna na paprice s pórkem
Andyzvesnice před 3 hodinami
Tvarohová náplň
pavlina.simr před 3 hodinami
Pečené batáty se salátem
sauce1 před 4 hodinami
Znojemská omáčka
evinkaaa před 4 hodinami
Smetanové kedlubny na sladkokyselo
trdlo před 7 hodinami
Kuřecí játra na paprikách
Wanilor před 7 hodinami
Suroviny:
žebra,
pepř,
koření nové koření,
bobkový list,
zelí kysané,
olej,
mouka hladká,
brambory,
smetana ke šlehání,
smetana zakysaná,
česnek,
majoránka,
sůl
Komentáře