Valašská kyselica II.
Tato polévka vám dodá sílu, příjemně zasytí krásně zahřeje v zimních dnech a pomůže v boji s nemocí. Tradiční valašská kyselica z uzeného žebra s kysaným zelím, brambory a kousky uzeného masa, vás zajisté osloví svou chutí.
Postup přípravy
Krok 1: Maso dáme do hrnce s vodou přidáme koření a uvaříme doměkka. Uvařené maso vyndáme obereme a natrháme na menší kousky.
Krok 2: Zelí překrájíme. Připravíme jíšku. V pánvi na rozpáleném oleji orestujeme mouku dožluta.
Krok 3: Vývar přecedíme přidáme do něho překrájené zelí a světlou jíšku, důkladně rozmícháme a vaříme 25 minut.
Krok 4: Brambory nakrájíme na kostičky a uvaříme zvlášť v osolené vodě doměkka.
Krok 5: Obrané a natrhané maso opečeme nasucho na pánvi lehce dozlatova.
Krok 6: Do polévky přilijeme smetanu, přidáme zakysanou smetanu rozmícháme a 5 minut povaříme.
Krok 7: Pak přidáme opečené maso, prolisovaný česnek, majoránku a nakonec přidáme uvařené brambory.
Zveřejněno 4. 1. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Valašská kyselica II.
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lY8Rl
Moje poznámka
Valašská kyselica II.
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lY8Rl
Nejnovější recepty
Kuřecí paličky v jogurtu s domácími hranolky
Přidáno před 7 hodinami
Brokolicová pomazánka s cottagem (i pro diabetiky)
Přidáno před 7 hodinami
Krémová květákovo-mrkvová polévka s vejcem (pro diabetiky)
Přidáno před 8 hodinami
Tropický chia pudink
Přidáno před 9 hodinami
Smetanová omáčka z kořenové zeleniny s masovými kuličkami
Přidáno před 10 hodinami
Kuřecí Vesuvio s hráškem a bramborami z jedné pánve
Přidáno před 11 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Čaj o páté? Kořeněné sušenky podle Josefa Maršálka voní skořicí a s krémem z bílé čokolády chutnají božsky
Oharková omáčka je klenotem jihomoravské kuchyně: Sladkokyselá chuť, zjemněná smetanou, skvěle ladí k plátku hovězího
Perfektní brokolicová polévka krok za krokem: Lepší chuť dodá orestovaná kořenová zelenina a správný druh sýru
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuřecí kousky v těstovinách z jedné pánve
bohdana před 2 hodinami
Zapečené brambory s Nivou a pórkem
Pavel Janak před 5 hodinami
Dršťková polévka z hlívy ústřičné
SarkastickyKocour před 5 hodinami
Kokosové palačinky s jablečnou náplní
AndreaAbb před 6 hodinami
Gulášová polévka II.
Eva80 před 6 hodinami
Jihočeský kočičák (lepenice)
Bazo66 před 6 hodinami
Vepřové srdce na slanině
vladhn před 8 hodinami
Polévka z tvrdého chleba s houbami
Kajkajak před 9 hodinami
Sýrové pletýnky s párkem
Wikki před 10 hodinami
Tvarohovo pudinkové poháry s piškoty a marmeládou
Moanka před 11 hodinami
Suroviny:
žebra,
pepř,
koření nové koření,
bobkový list,
zelí kysané,
olej,
mouka hladká,
brambory,
smetana ke šlehání,
smetana zakysaná,
česnek,
majoránka,
sůl
Komentáře