Dezert kokosové řezy à la Raffaello
Hledáte dezert, který okouzlí svou jemností a exotickou chutí? Kokosové řezy à la Raffaello jsou lahodnou kombinací krémového kokosu a nadýchaného těsta, inspirovanou oblíbenými pralinkami.
Postup přípravy
Krok 1: Předem vyndáme vejce z lednice. Troubu zapneme na 170 °C a hluboký plech o rozměrech 32 x 23 cm vyložíme papírem na pečení včetně dna i boků. Oddělíme bílky do šlehací nádoby a žloutky do středně velké misky.
Krok 2: Bílky se špetkou soli (ve šlehací míse nejlépe vytřené octem a osušené) začneme šlehat na malé obrátky. Jakmile začnou houstnout zvýšíme na střední obrátky a po částech přidáváme cukr, nakonec došleháme při vysokých obrátkách sníh do hustých špiček.
Krok 3: Do vyšlehaných bílků zlehka ručně metličkou vmícháme prosetou mouku a kokos. Přendáme těsto na připravený plech, uhladíme vršek a dáme péct do vyhřáté trouby na cca 20 minut. (Řídíme se vlastní troubou a zkusíme špejlí, když se odděluje korpus od boků je upečeno).
Krok 4: Zatím dáme vařit 300 ml mléka, ke žloutkům v misce přidáme pudink, cukr a umícháme dohladka. Přidáme 100 ml mléka a promíchanou směs vlijeme za stálého míchání do vroucího mléka. Vaříme do zhoustnutí jako běžný pudink. Na hustý uvařený pudink položíme potravinářskou fólii a necháme zcela vychladnout.
Krok 5: Vychladlý pudink dáme do šlehací mísy a na nízké obrátky krátce našleháme, přidáme máslo pokojové teploty a tvaroh a ušleháme hladký krém. Poté zhruba polovinu krému navrstvíme na vychladlý korpus (vrstva by měla být dost vysoká), uhladíme a posypeme sekanými mandlemi.
Krok 6: Dáme zbylý krém uhladíme vršek nebo projedeme zubatou stěrkou, posypeme kokosem a dáme ztuhnout na 2 hodiny do lednice. Nakrájíme na řezy, případně dozdobíme.
Zveřejněno 5. 1. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Dezert kokosové řezy à la Raffaello
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lY8RJ
Moje poznámka
Dezert kokosové řezy à la Raffaello
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lY8RJ
Nejnovější recepty
Nepečená kávová zrna podle Ivety Fabešové
Přidáno před 4 hodinami
Grinchův elixír
Přidáno před 19 hodinami
Mleté karbanátky z horkovzdušné fritézy
Přidáno před 22 hodinami
Fíkové kostky
Přidáno před 22 hodinami
Kuřecí prsa ve slanině a nízkosacharidový salát (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 23 hodinami
Salát Emerald
Přidáno 20. 12. 2025 10:41:55
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vinná klobása pečená na zelí s karamelizovanou cibulkou
Sahula před 43 minutami
Zelný salát z červeného nebo bílého zelí
JanSmola před 2 hodinami
Pusinky z bílků s vlašskými ořechy
katkachromcova2 před 2 hodinami
Vynikající pomazánka ze sušených rajčat
KrisZaezemi před 3 hodinami
Vánočka III
Marcela.Ma. před 5 hodinami
Kapří hranolky
loing před 14 hodinami
Medvědí tlapky
hoopoo před 14 hodinami
Čokoládová poleva z kakaa
Eva11 před 14 hodinami
Banánky ze strojku
Vilik před 14 hodinami
Suroviny:
bílek,
sůl,
cukr krupice,
mouka hladká,
kokos strouhaný,
žloutek,
pudink,
cukr moučkový,
mléko,
máslo,
tvaroh,
mandle sekané,
kokos,
Komentáře (5)