Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Celerové placičky s brynzou

Celer je celoročně dostupnou zeleninou, ze které připravíme nepřeberné množství pokrmů. Jako chuťovku si z něj můžeme usmažit křupavé placičky s česnekem a kurkumou, které doplní také slaná brynza.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 30 min

30 min (30 min příprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Očištěný celer a oloupaný česnek nastrouháme najemno. Přidáme vejce, kurkumu, pepř, sůl a mouku s otrubami a umícháme husté těsto, které necháme asi 5 minut odpočívat. Krok 2: Na pánvi rozehřejeme olej a lžící tvoříme placičky, které smažíme po obou stranách na mírném ohni. Pokud se těsto trhá, tak je potřeba zahustit ještě moukou nebo přidat vejce. Krok 3: Hotové celerové placky potřeme rozmíchanou brynzou. Podle chuti je můžeme posypat nasekanou zelenou petrželkou, čerstvou řeřichou nebo pažitkou.

TIP: Brynza v naší kuchyni

Zveřejněno 6. 1. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Celerové placičky s brynzou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ERK0K

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Celerové placičky s brynzou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ERK0K

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Suroviny:
celer, česnek, kurkuma, sůl, pepř mletý, vejce, mouka hladká, otruby, brynza, olej, bylinky

Přidat fotografie receptu